Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 2615 vizualizari

 

Tarte si placinte, rumenite si iscusite...titlul provocarii suna bine! :)
La ceas de seara cand frigul isi face bine simtita prezenta, parca te imbie cumva sa dai drumul la cuptor, ca sa-ti miroasa in casa a placinte calde, sau de ce nu...a tarte!
Una dintre preferatele mele este tarta cu cascaval, asa ca m-am gandit sa va invit sa gustati o feliuta!
 

 

INGREDIENTE

Blat tarta:

  • 170 gr. faina
  • 115 gr unt gras( 82%)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura lapte rece
  • 1 lingura otet( mere)
  • 1 praf de sare
  • faina pentru infainat

Umplutura:

  • 250 gr. cheddar razuit
  • 400 gr. smantana
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita turmeric pentru culoare
  • rosii cherry
  • 50 gr. faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry:

Prepararea blatului:

Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura, se amesteca smantana cu ouale, cu faina, praful de sare si cu cascavalul cheddar si se omogenizeaza.

Se scoate blatul de la rece, se opreste o mica parte( vezi foto) pentru a forma snururile de decor si se intinde foaia cat tava, pe o suprafata de intins tapetata cu faina.

Tava se unge clasic cu ulei si se tapeteaza cu faina, se asaza foaia de aluat, apoi se pune umplutura.

Deasupra se asaza snururile de aluat si se pun rosiile cherry.

Tarta se coace la 200 de grade C, pana se rumeneste (35 sau 40 de minute).

Tarta se poate taia calda.

Grozav de buna....n-a mai ramas nimic pentru a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cascaval