Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2016 | 2881 vizualizari

 

Din dorinta de a mai folosi din oua si de a obtine un mic dejun rapid, am pregatit aceasta omleta satioasa, gustoasa, cu un usor "aer" primavaratic, asta de la verdeata. Simpla, dar buna!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2-3 linguri fulgi de parmezan
  • 3 linguri smantana de tara, groasa
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 40 gr fasii de bacon
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon:

Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare.
Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, iar mararul verde il tocam marunt, indepartand cozile
Incorporam usor si verdeata.
Ungem o tava rotunda, de 24 cm, (puteti folosi una mai mica daca doriti sa fie omleta mai inalta) cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Punem uleiul de masline peste hartia de copt, turnam compozitia de oua.
Fasiile de bacon le rupem bucati si le dam usor drumul, deasupra.

Introducem omleta, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.

Cand omleta este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se racoreasca, o portionam si servim.
Se serveste cu o salata de legume, ca tot este plina piata de prospetime!
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-0
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-1
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-2
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-3
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-4
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-5
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-6
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon-7

COMENTARII (82)

Rocsi

Rocsi 1

19.04.2016, 21:35

Criss

anca_rm

anca_rm 1

25.04.2016, 10:07

wow

Rocsi

Rocsi 1

25.04.2016, 22:36

Anca, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!