Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

de RuxyRux in Mancare copii, 20 Iul 2021 | 3375 vizualizari

 

Este terciul delicios de care nu ma pot lipsi la micul dejun, are un gust pur si simplu fabulos, salvati reteta ca merita!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar de fulgi fini de ovaz( mie imi plac cei de la Maroza bio)
  • 1 pahar si jumatate de lapte
  • 1 cub de unt( cam o lingurita plina)
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura sirop de artar
  • vanilie( zahar vanilat sau extract, ce doriti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun:

1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba in lapte in jur de doua, trei minute, timp in care am amestecat fara oprire.

2. Cand laptele a scazut aproape complet, am rasturnat terciul in farfurie si am pus deasupra restul de lapte rece( jumatate de pahar) zaharul si siropul de artar, apoi am amestecat si am potrivit gustul. Daca doriti sa il faceti mai zemos, mai adaugati putin lapte.

3. In acest moment daca doriti puteti pune deasupra fructe sau scortisoara sau gem, dulceata, , ce va inspira, mie imi place simplu, atat de mult.

O mare, mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:16

Cris

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:17

Laurica, mie imi place si in fursecuri, am preparat cu el si lipii foarte gustoase, insa asta e de departe preferatul meu, te imbratisez si-ti multumesc!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:17

Rahela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei