Placinta greceasca cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2018 | 324 vizualizari

 

Se cunoaste ca abia am venit din Grecia si deja mi-e dor :))))....placinta a iesit o  minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg branza feta
  • 2 oua mari
  • 300 gr. smantana
  • 75 gr gris
  • 1 ingurita condimente pentru branza feta (gasiti in magazinele grecesti si online pe internet)
  • 115 gr unt
  • o lingura ulei de masline
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca cu branza feta:

Foile de aluat se dezgheata.


Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt.


Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit, cu ouale, grisul si condimentele.


Tava se unge cu ulei de masline, se asaza prima foaie de aluat( fara pergament), se pune compozitia, se intinde uniform, apoi se pune cealalta foaie de aluat intinsa, se inteapa din loc in loc cu furculita.


Aluatul se unge deasupra cu galbenus de ou.


Placinta se coace la cuptorul incins la 200 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos.


O mare bunatate a iesit!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

11.09.2018, 21:22

Mereu faci placinte delicioase!

Andreea Caroline 1

12.09.2018, 00:06

O bunatate

Panacris 1

13.09.2018, 08:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi taranesti