Topchit ca la Moldova

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2010 | 2933 vizualizari

 

.Până azi n-am pus nicio reţetă banală pe site(zic eu :d), însă ce mie-mi poate parea banal, pentru un începător poate fi chiar greu :)). Nu ştiu cum îi ziceţi voi, dar eu de când eram copil la mama (cănd eram flăcău la mama,tare bine mai era, aveam o gagică grasă ,care ma iubea ;))) ) sub denumirea asta ştiu acest amestec rapid, bun, sănatos, care nu îngraşă deloc =))).Ana cica-i omletă că are ouă multe =)))), dar dacă eu iarna n-am caş şi urdă, prospete, inseamnă că nu fac omletă?:))))))

 

INGREDIENTE

  • 4-5 ouă de casă (dacă nu aveţi , veniţi la soacra mea )
  • 200 gr caş
  • 200 gr urdă
  • 2 linguri unt
  • codiţe de ceapă verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Topchit ca la Moldova:

Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo )

Într-o tigaie încinsă topiţi untul. Adăugaţi ouăle bătute.

Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă. Adăugaţi şi codiţele de ceapă tocate.

(ar fi trebuit să le călesc uşor la început dar am uitat)

Le lasaţi cam 2-3 minute apoi amestecaţi uşor fărmând cu furculiţa cuburile de brânză.

Mai lasaţi 2-3 minute ,învârtiţi uşor, iar cănd vedeţi caşul întinzîndu-se frumos în tigaie ,opriţi focul.

Serviţi cu mămăliguţă şi cârnăcior prăjit.

Nu are ea în tigaie un aspect comercial de nota 10, dar nici nu m-am straduit. E atât de bun încât e prea mult sa fie si frumos.:)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Topchit ca la Moldova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bucataras Medi 1

07.06.2010, 15:28

cand vin la suceava te rog asa ceva sa-mi faci..................bun,bun...............5 furcu..............

gaby_duceag 1

07.06.2010, 15:39

hai mai Medi ca pot si mai mult ) nu vrei sa te risti? ))))

Sylvia 1

07.06.2010, 15:41

Gaby te inteleg perfect si eu am 2 mofturosi clasici dar nu las dupa ei gatesc ce imi trece prin minte si ii pun sa guste macar, se lasa apoi cuceriti. Cu spalatul de dupa sa nu vb si eu as vrea sa sar de operatiune cu 100 la ora daca ar fi posibil, sa nu mai vb dupa o cina cu 6 persoane la masa cosmarul meu ....mereu imi pun dupa un pahar generos de vin sa ma incurajeze sa trec la treaba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane