Mandu

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 6288 vizualizari

 

Una dintre cele mai migaloase retete pe care le-am facut este cea pe care v-o arat astazi si in mod normal, ar trebui sa fie foarte usor de executat,dar din pacate,la noi inca nu se comercializeaza foitele de wonton.

Dar sa lasam la o parte lipsurile si sa va spun ce sunt aceste mandu. Sunt niste galustele,care au pe dinafara aluat si o umplutura cu carne tocata si alte ingrediente specifice bucatariei coreene. Exista si varianta japoneza care se numeste gyoza si ca mult mai sigur sunt intalnite si in celelalte tari asiatice. Sunt foarte asemanatoare cu pierogi,desi gustul este cu totul altul.

Fiind o reteta pe care nu prea am vazut-o la noi si care e mai usor de vazut decat de explicat,va voi pune poze pas cu pas din timpul prepararii. De fapt ,nu e chiar asa de greu,doar ca e de durata. M-au ajutat si minichefistele mele:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente ptr foile de wonton:

  • 250 gr faina
  • 1/4 cana de apa rece
  • 1 ou
  • faina sau amidon pentru suprafata de lucru

Ingrediente ptr umplutura:

  • 250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
  • 3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat ras,dupa gust
  • 1 lingura de sos de soia coreean
  • 1/2 lingurita de ulei de susan (Korea)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mandu:

Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.


Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.


Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.


Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.


Desprindem rotundul de aluat.


Luam in palma rotundul.


Luam cu varful degetelor umplutura si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.


Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.


Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.


Mandu se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.


Se serveste cu un sos din sos de soia ,otet si ulei de susan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mandu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

La Ancuta 1

10.12.2012, 10:54

vreau si eu

kukibella 1

10.12.2012, 14:53

andreea_angelo 1

14.12.2012, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cartofi a la Bunica