Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mai 2020 | 595 vizualizari

 

Un desert delicios, cu capsuni romanesti parfumate, blat de biscuiti si o crema de vanilie minunata, sper sa va incante!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 460 gr. biscuiti Petite Beurre
  • 100 gr. unt
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 125 gr. zahar
  • vanilie
  • 30 gr. faina
  • 20 gr. amidon

Decor:

  • capsuni proaspete
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni:

Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se niveleaza. Se pune tava la rece pana preparam crema:


Crema:


Intr-un vas( bol) se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu faina si amidonul, se omogenizeaza bine.


Laptele se fierbe, se pune vanilia, dupa ce a dat un clocot se trage carticioara de pe foc si se lasa deoparte 30 de secunde, apoi se toarna peste compozitia de ou, se amesteca bine si se rastoarna inapoi in vas, se lasa la foc mic sa se ingroase, se mixeaza continuu cu un tel, se clocoteste un minut.


Cand crema este gata se scoate forma de la frigider si se pune calda peste blat. Se pune la frigider si numai cand este rece se decoreaza cu capsuni.



TIPS-URI

1

Daca doriti o alta culoare si un alt gust, strecurati in blat o lingura de nutella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

13.05.2020, 20:58

Multumesc Dantes!

Ancutsa 1

20.05.2020, 15:41

Parfumata si buna!

RuxyRux 1

20.05.2020, 21:12

Multumesc frumos Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste