Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mai 2020 | 1966 vizualizari

 

Un desert delicios, cu capsuni romanesti parfumate, blat de biscuiti si o crema de vanilie minunata, sper sa va incante!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 460 gr. biscuiti Petite Beurre
  • 100 gr. unt
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 125 gr. zahar
  • vanilie
  • 30 gr. faina
  • 20 gr. amidon

Decor:

  • capsuni proaspete
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni:

Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se niveleaza. Se pune tava la rece pana preparam crema:

Crema:

 Intr-un vas( bol) se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu faina si amidonul, se omogenizeaza bine.

Laptele se fierbe, se pune vanilia, dupa ce a dat un clocot se trage carticioara de pe foc si se lasa  deoparte 30 de secunde, apoi se toarna peste compozitia de ou, se amesteca bine si se rastoarna  inapoi in vas, se lasa la foc mic sa se ingroase, se mixeaza continuu cu un tel,  se clocoteste un minut.

Cand crema este gata se scoate forma de la frigider si se pune calda peste blat. Se pune la frigider si numai cand este rece se decoreaza cu capsuni.

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o alta culoare si un alt gust, strecurati in blat o lingura de nutella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Bijou Espresso Machine

- 800 lei
1599.99 lei
799.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 900 lei
3599.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

13.05.2020, 20:58

Multumesc Dantes!

Ancutsa 1

20.05.2020, 15:41

Parfumata si buna!

RuxyRux 1

20.05.2020, 21:12

Multumesc frumos Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale cu crema de vanilie