Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 4237 vizualizari

 

Ador acest desert, il prepar de multi ani si nu ma satur de el, asa ca vi-l recomand din toata inima!
Exista multe variante, dar cea mai des intalnita este blat de bezea, frisca si fructe.
Pavlova mea favorita este cea cu blat, crema de vanilie, frisca si fructe de sezon.
Foarte multe persoane spun ca nu le iese blatul de bezea sau ca nu le iese chiar deloc, in ultima vreme nici eu nu prea am reusit sa-l scot intreg de pe foaia de copt si am aflat si de ce, o sa va spun si voua :)))))), eu sincer va spun ca m-am foarte necajit :)))) ca desi nu-s o incepatoare, am dat gres.
Ma tot tineam de o singura reteta, cea a Laurei Vitale, care nu spun ca nu era buna, era delicioasa, insa daca va veti uita pe canalul ei de Youtube veti vedea ca nu are nicio problema legata de craparea blatului, ia partile cazute si le mananca cu pofta :)))), aici ma declar usor perfectionista deoarece imi doresc ca bezeaua sa fie fix la locul ei si nu imprastiata in toate directiile( recunosc ca o buna perioada de timp nu m-a deranjat prea tare).
Am vazut asta la mai multi Chefi, care la un moment dat mananca Pavlova cu lingura nefacandu-si niciun fel de griji despre aspect, atata vreme cat gustul este unul delicios.
De regula aceasta prajitura o faceam cumva pe repede inainte, dar mi-am dat seama ca nu merge chiar asa, trebuie cumva bine pregatit si gandit fiecare pas, deci am trecut sa studiez problema si am si reusit.
Cel mai important lucru cu care va trebui sa va inarmati este rabdarea, fara de ea nu se poate sa reusiti un blat grozav.
Am cerut cateva sfaturi unor prietene si pot spune ca m-au ajutat cumva, primul si cel mai important este racirea perfecta a blatului, dureaza undeva mai bine de 3 ore, numai asa veti reusi sa il scoateti si sa il desprindeti intact. 
Dupa cum o sa vedeti blatul meu arata absolut perfect dupa o ora si jumatate, insa nefiind racit complet, cand l-am desprins, a inceput sa se crape usor, aici de vina este nerabdarea care ma caracterizeaza uneori( bine ca nu tot timpul) :)))))) Deci stiu sigur ca data viitoare il pot prezenta integru.
Daca blatul ar fi stat la racit trei ore sau chiar mai bine ar fi fost mai mult decat simplu sa ramana intact.
Al doilea sfat pe care l-am primit este temperatura de coacere, ideala, 100 de grade Celsius maxim 110.
Am urmarit multe tutoriale de preparare a Pavlovei, fiind curioasa ce faceau diferit fata de ceea ce stiam eu.
Deosebit de important  este sa spalati bine mixerul, bolul mixerului apoi sa le si uscati perfect, astfel incat sa nu ramana urma de grasime, deoarece asta va impiedica bezeaua sa creasca.
Ouale atunci cand le separati, aveti mare grija sa nu cumva sa ajunga niciun pic de galbenus intre albusuri( fff important).
Un alt pas important este felul in care este preparata bezeaua, albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, eu le foloseam reci, si altul la fel de important este timpul de mixare, se opreste mixerul in momentul in care la proba nu se mai simte zaharul intre degete( ei bine, asta stiam si eu).
Din nou foarte important ar fi sa folositi zaharul cel mai fin posibil, iar daca nu aveti il puteti face singuri acasa la rasnita, eu asa procedez si adaug si un pliculet de vanilie pentru parfum si aroma.
O alta etapa de care trebuie sa tineti cont este adaugarea de zeama de lamaie si amidon care se face la final cu o paleta prin invaluire si nu la mixer( eu nu faceam asa).
Reteta actuala, este una tare buna, echilibrata, deasupra se va forma un start crocant delicios de bezea, iar in interior va ramane cremoasa exact asa cum trebuie. Cu o crema de vanilie foarte delicioasa pusa deasupra, frisca proaspata si capsuni, veti avea desertul perfect.
Stiu ca am scris un roman, dar daca doriti o Pavlova perfecta veti citi cu atentie si veti tine cont de tot ce v-am spus, iar daca aveti si alte sfaturi simtiti-va liberi sa le scrieti aici si sa fiti de ajutor tuturor.
Multumesc!

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 300 gr. zahar pudra vanilat, (facut la rasnita, am adaugat si un plic de zahar vanilat)
  • 6 albusuri de la oua mari ( tineti cont) la temperatura camerei
  • 20 gr. amidon
  • 10 ml zeama de lamaie

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • 50 gr. amidon
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 600 ml lapte

Decor:

  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr. de capsuni proaspete
  • frunzulite de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni:

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important!

Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte zaharul intre degete la proba.

Se opreste mixerul, se adauga in bol, zeama de lamaie se amesteca cu o spatula prin invaluire, apoi se adauga si amidonul, se procedeaza in acelasi fel, amestecandu-se cu miscari largi.

In tava de cuptor tapetata cu foaie de copt, se pune toata bezeaua in mijloc, imaginandu-va ca veti da o forma rotunda cam cat baza unei farfurii(  sau aproximativ cat aveti de mare platoul), nivelati bine cu o spatula asa cum doriti. Eu am pieptanat-o cu un pieptene pentru aluat.

Eu inainte desenam pe foaie un cerc insa cu timpul mi-am dat seama ca pot face asta usor calculand din ochi.

Se incinge cuptorul la 100 de grade si se coace bezeaua 1 ora si 40 de minute sau 1 ora 45 pana ce este bine copt blatul.

Cand a trecut timpul, se opreste cuptorul, se intredeschide usor usa si se lasa asa la racit trei ore minim.

Dupa ce s-a racit blatul, se poate desprinde usor cu o spatula de pe foaia de copt, apoi se lasa prin alunecare pe un platou.

Intre timp se prepara crema de vanilie:

Intr-un bol inalt, se amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul.

Laptele se infierbanta si cand a dat un clocot se lasa o jumatate de minut, apoi se toarna rapid peste compozitia de galbenus si se amesteca bine.

Se toarna totul inapoi in vas, se tine pe foc mic, se amesteca continuu,  pana ce clocoteste un minut si se ingroasa crema, apoi se trage deoparte si se lasa la racit.

Cand punem crema, avem grija sa o mai mixam cu un mixer vertical in cazul in care s-a intarit si sa o aducem intr-o forma care curge si se poate aseza cu lingura peste blat.

Deasupra se pune frisca si se decoreaza cu capsuni, frunzulite de menta si de ce nu, cu putin zahar pudra vanilat.

As fi vrut sa va ofer si o sectiune, insa de aseara si pana acum n-am mai ramas nici urma, atat de delicios a fost) Poate ca reusesc...data viitoare!

O minunatie de desert delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec bicolor cu sana si capsuni