Fursecuri "Bradut"

de iri_iri in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 3714 vizualizari

 

....aceste fursecuri au fost preparate in perioada craciunului 2012 si in ultima faza am reusit sa fac o singura poza.....nu era destinata a fi postata acum dar cu se face concurenta la cat de activi suntem am decis sa o postez...la iarna am sa fac altceva mai bun sper dac am sa am timp cu un bebe mic ce va veni curand......scuze in lipsa de poze!

 

INGREDIENTE

  • un pachet margarina,
  • o cana de untura,
  • o cana de bors,
  • un cub de drojdie,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • zahar pudra
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Bradut":

Pentru inceput drojdia se sfarama si se amesteca cu zaharul vanilat. Apoi drojdia se desface in cana de bors. Margarina se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care se amesteca cu untura si ea bineinteles lasata tot la temperatura camerei.

Separat se va cerne faina intr-un vas facandu-se o gaura in mijloc unde se va adauga amestecul de bors si margarina amestecata cu untura. Se va framanta un aluat elastic care apoi se va lasa la frigider cam o ora sa se odihneasca.

Aluatul gata odihnit se va scoate si se va intinede cu sucitorul si se va taia in diferite forme cu sau fara forme speciale, eu am ales forma de bradut pentru ca atunci cand au fost facute era perioada craciunului 2012.

Se lasa la cuptor bine incalzit cam 20 de minute, dupa care se scot si se pudreaza cu zahar pudra. 

 

TIPS-URI

1

este bine ca aceste fursecuri sa fie preparte cu 2-3 zile inainte de a se consuma pentru ca vor deveni foarte fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Bradut"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Lau

Lau 1

11.07.2013, 10:06

iri_iri

iri_iri 1

11.07.2013, 11:30

va pup fetelor cu drag

Rocsi

Rocsi 1

11.07.2013, 12:22

Imi plac mult aceste fursecuri. Sunt asa fragede

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!