Desert fursecuri cu cacao

de Catalina L in Dulciuri, 27 Ian 2018 | 1642 vizualizari

 

Le-am facut pentru Craciun. O singura reteta declinata in 3 tipuri de fursecuri. 
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/fursecuri-cu-cacao-pentru-craciun.html

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 200 g de faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • scortisoara, nucsoara- 1 lingurita
  • 100 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 g de migdale macinate
  • 125 g de unt de calitate (moale)
  • 1 ou

Pentru decor:

  • 30 gr. de ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu cacao:

Acoperiti cu hartie de copt 2 tavi.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt.

Adaugati zaharurile, pudra de migdale (pastrati o lingura), untul si oul.

Amestecati la robot pana obtineti un aluat omogen.

Impartiti aluatul obinut in 3 parti egale.

Presarati pudra de migdale pastrata pe suprafata de lucru.

Cu prima parte de aluat formati un rulou de 20-25 cm.

Rulati-l prin pudra de migdale, filmati si dati-l la congelator timp de 30 minutes.

Dupa acest timp, decupati-l in felii de grosime de ½ cm..

Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si pudrati generos cu zahar.

Puneti la frigider 30 minute a 2a parte din aluat.

Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati forme diverse.

Puneti fursecurile pe tava pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Cu a 3 a parte formati cornulete.

Se formeaza role de grosimea unui creion, care se taie in bucati de 7cm lungime, carora li se da forma de cornulet.

Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12 minute.

Topiti ciocolata neagra rupta bucati cu o lingura de lapte la bain-marie. Cu o furculita sau o seringa de decor decorati fursecurile taiate cu forme si cornuletele.

Lasati sa se usuce.

Sunt excelente !

 Pastrati-le  intr-o cutie din metal sau formati pachetele pentru a le darui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac si crema de branza pentru Dana