Prajitura cu foi si gem de prune

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 2819 vizualizari

 

m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-foi-si-gem-de-prune-79181.html
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 750 g faina
  • 250 g unt
  • 250 g smantana
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de lamalie
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Umputura
  • 2 kg prune
  • 400 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 200 g nuca macinata
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 25 g unt
  • 50 ml lapte
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si gem de prune:

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de scortisoara,adaugam nuca macinata

Aluat-frecam untul la temperatura camerei cu zaharul,praful de sare,adaugam ouale pe rand,smantana,coaja de lamaie si treptat faina amesteca cu drojdia uscata,

Amestecam pana ce obtinem un aluat nelipicios dar nu foarte ferm,il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,

Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem fiecare foaie,o coacem pe dosul tavii,repetam cu taote foile la fel,

In tava in care am copt foile asezam prima foaie,adaugm gemul de prune,a 2 foaie,repetam pana ce terminam,asezam o greutate deasupra si dam la frigider peste noapte.

Pentru glazura-adaugam intr-un vas ciocolata rupta bucatele,untul,laptele si punem pe foc se topeste ciocolata,turnam glazura peste prajitura,presaram nuca macinata si lasam sa se intareasca dupa care o portionam

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise