Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iun 2019 | 4379 vizualizari

 

Pufosenia intruchipata, plina ochi de caise si nectarine aromate, un desert savuros, delicios!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 270 gr. zahar fin
  • 270 gr. faina patiserie
  • 150 gr. smantana
  • 100 ml ulei( struguri)
  • 100 gr. unt( topit)
  • 1/2 plic praf de copt
  • vanilie( dupa gust)
  • un praf de sare
  • bucati de caise si nectarine( dupa dorinta)
  • zahar pudra vanilat( decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine:

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol.

Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste albusurile ramase in bolul de mixat.

Faina se cerne se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie si se mixeaza usor.

La final se adauga spuma de albus pastrata si se incorporeaza prin invaluire cu un tel.

Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia, apoi deasupra se pun bucatile de fructe.

Prajitura se coace timp de  aprox. 50 de minute la 180 de grade C.

Se taie prajitura numai atunci cand s-a racit, si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta turnatoare