Desert Felii londoneze

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2021 | 4342 vizualizari

 

...sau prajitura London, deliciul suprem, o prajitura din caietul bunicii de 92 de ani, care si acum  face deserturi minunate. Prajitura este geniala, atat de versatila, este foarte buna si in varianta cu gem si in cea simpla, va invit daca inca nu ati preparat-o sa o probati, merita pana la ultima bucatica!
Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 210 gr. unt
  • 210 gr de zahar pudra
  • 9 galbenusuri
  • un sfert de lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie mare Bio
  • 210 gr. faina
  • un borcan de gem de caise

Crema de bezea:

  • 9 albusuri
  • 190 gr. zahar
  • 190 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Felii londoneze:

Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor.

Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se niveleaza cu o spatula de silicon. Se pune gemul de caise uniform, se niveleaza cu spatula de silicon sau cu lingura.

Albusurile se mixeaza cu cele 190 gr. zahar  si vanilia ( zahar vanilat) ca la bezea, se adauga apoi nuca macinata si o lingurita de cacao, se amesteca foarte usor prin invaluire.

Crema se toarna peste compozitia din tava si se coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute sau pana este coapta.

Prajitura se taie rece. Dupa servire se va pastra la rece.

Geniala prajitura!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Felii londoneze" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic