Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel

de Camelya in Prajituri, 5 Iun 2017 | 632 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura foarte parfumata, lipicioasa, gustoasa, dar si satioasa! Am gasit reteta pe blogul Laurei Adamache. Am schimbat putin modul de pregatire a blatului. Noua ne-a placut aceasta prajiturica pe care am servit-o alaturi de inghetata si sos de ciocolata.
 

 

INGREDIENTE

  • Caramel:
  • 100 g unt moale
  • 140 g zahar
  • Blat:
  • 3 banane
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 3 g praf de copt (eu am folosit bicarbonat)
  • 90 g unt
  • 175 g zahar
  • 2 oua mari
  • 80 ml lapte
  • 70 ml iaurt natural
  • 1 varf cutit sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel:

Caramel:


Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si amestecam la foc mic, pana obtinem un caramel omogen (8-9 minute). Turnam imediat caramelul intr-un strat uniform in tava in care vom coace prajitura (eu am folosit o tava de 24 cm) pentru ca se intareste repede. Asezam feliile de banana peste caramel. Lasam tava pe masa pana pregatim compozitia pentru blat.


Blat:


Topim untul si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un bol, punem ouale, zaharul si sarea. Mixam pana obtinem un amestec albicios si pufos. Ouale isi vor dubla volumul. Amestecam faina cu cacaua si praful de copt. Punem laptele peste iaurt si le amestecam bine cu un tel sau cu o furculita. Adaugam untul treptat peste amestecul de oua. Mixam la viteza medie pana incorporam untul in amestec. Adaugam jumatate din amestecul de lapte+iaurt si jumatate din amestecul de faina+cacao+praf de copt. Mixam pana la omogenizare. Adaugam restul de lapte+iaurt si restul de faina+cacao+praf de copt. Mixam pana la omogenizare.


Turnam aluatul peste banane. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade C, pentru 20-30 de minute. Dupa 25 de minute, introducem un bat de frigarui ca sa verificam daca este blatul copt. Daca iese curat, inseamna ca este gata, daca nu, o mai coacem pentru 5 minute. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Rasturnam prajitura pe un platou sau pe un gratar. Este o prajitura lipicioasa si, din acest motiv, data viitoare o sa o asez si eu pe un gratar. Excesul de sirop l-am eliminat cu ajutorul servetelelor absorbante. Am servit-o alaturi de inghetata si sos de ciocolata. Este minunata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Catalina L 1

07.06.2017, 10:58

foarte reusit, bravo

Camelya 1

07.06.2017, 11:03

Multumesc!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada