Rulada cu castane si caramel sarat

de anca_rm in Prajituri, 29 Ian 2015 | 1139 vizualizari

 

Noua ne-a placut si cu siguranta voi folosi caramelul sarat si cu alte ocazii , la alte retete .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 4 oua
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • praf de sare
  • Pt crema :
  • 200 gr piure castane
  • 200 ml frisca lichida
  • Pt caramel
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smantana dulce
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu castane si caramel sarat:

Blat


Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt.


Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar.


Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu apa si cu praful de copt.


Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam de sus in jos punand si cate o lingura de faina si cacao . Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade si dupa 15 minute o verificam cu scobitoarea. Trebuie sa scoatem scobitoarea curata .


Luam un prosop de bucatarie curat si il umezim putin . Il umezim stropind putin cu apa rece , sau il udam cu totul dupa care il stoarcem foarte foarte bine .


Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe prosop si rulam asa cald .


Lasam la racit .


Crema :


Piureul de castane il decongelam , am folosit piure congelat dar merge si piure din borcan.


Il punem intr-un castron impreuna cu frisca lichida. Batem cu mixerul pana obtinem o crema fina si ferma .


Cand rulada este rece o umplem cu ¾ din crema si rulam din nou. Asezam pe un platou si punem restul de crema deasupra . Nivelam si dam la frigider pana cand pregatim caramelul .


Caramelul sarat :


Intr-o cratita pe foc punem zaharul la topit . Cand este topit si are culoare luam de pe foc si adaugam smantana avand grija sa nu ne stropeasca.


Punem din nou pe foc si amestecam pana cand se dizolva din nou zaharul . Adaugam sarea (dupa gust , eu am pus cat am luat o data intre degete) si lasam sa fiarba pana se transforma intr-o crema .


Lasam la racit si punem peste rulada din frigider .


Daca nu folositi tot caramelul rezultat acesta se pastreaza bine intr-un borcan la frigider .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu castane si caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

merisor 1

30.01.2015, 11:24

Super cu caramel sarat!

Corinuta 1

01.02.2015, 12:33

Caramel sarat nu am mancat, dar crema de castane e bestiala!

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:09

Delicioasa combinatia !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel