Caramel sarat

de Catalinaflorea in Dulciuri, 10 Iun 2015 | 2402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • jumatate lingurita rasa de sare mare
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel sarat:

Zaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune untul si se amesteca cu lingura de lemn; cand se topeste untul se pune sarea apoi smantana lichida (cu mare grija, sa nu va ardeti) si se mai lasa pe foc circa 5 minute.

Se lasa la racit in oala, dupa se toarna in borcan si se inchide ermetic. Se pastreaza la frigider iar dupa deschidere se consuma in 7 zile. E foarte bun pentru sosuri, inghetata sau creme de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu caramel, nuca si banane