Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE615
PRIETENI159
Retete

Desert tort cu nuci, crema de unt si cirese

In Torturi la 26 Mai 2020

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se adaugă nuca măcinată și făina în care am amestecat praful de copt, amestecând cu o...

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

In Dulciuri la 25 Mai 2020

Trufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul a fost pufos, în cazul meu. Dacă aveți chec sau pandișpan vechi de 1-2 zile și s-a uscat,...

Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă

In Prajituri la 25 Mai 2020

Pentru brioşe: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după fiecare tranșă, la viteză mică. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioşe. Eu am copt...

Desert tort Elena

In Torturi la 21 Mai 2020

   Blatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, apoi când spuma a căpătat consistență, se adaugă gălbenușurile, apa, dar și apa din flori de portocal și uleiul. Se adaugă pudra de vanilie, praful de copt și făina, de aici...

Desert tort cu migdale si flori

In Torturi la 16 Mai 2020

    Blatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale,...

Paste in stil italian

In Fusilli la 13 Mai 2020

  Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente. Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul cubulețe. Într-o tigaie în care am înfierbântât puțin ulei apoi se călesc...

Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2020

  Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se...

Desert Panna Cotta cu capsuni

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Se hidratează gelatina în apă rece. Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la...

Desert mini cannoli cu mascarpone

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor,...

Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan

In Pizza la 13 Mai 2020

Pentru aluat: într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se frământă până se obține un aluat moale, neted și se răstoarnă pe masa presărată cu făină....

Pizza Margherita

In Pizza la 13 Mai 2020

  Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe...

Desert Biscotti Amaretti

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin. Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de sare, vanilia. Se adaugă și albușurile și se frământă cu mâna până se...

Desert Panettone de casa

In Dulciuri la 13 Mai 2020

     Se pregătește maiaua, dizolvând drojdia într-un bol cu apă caldă, se adaugă zahărul și făină și se amestecă până se obține o pastă. Se lasă la odihnit, o oră.  În bolul de la mixer se adaugă făina (în care am...

Panna Cotta cu cafea si ciocolata

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Se pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece. Se înfierbântă frișca lichidă împreună cu laptele (până la 50 de grade), într-un ibric, se dă de pe foc. Se adaugă gelatina și se amestecă bine.  Se împarte compoziția...

Salata caprese

In Salate la 10 Mai 2020

  Se spală salata și se rupe bucățele mici, cu mâinile. Se spală roșiile și se feliază. Bulgărașii de brânză mozzarella se scurg bine de zer și se rup cu mâna. Măslinele se curăță de sâmburi. Ingredientele sunt pentru 4 porții, dar nu se...

Spaghete milaneze - reteta nr. 600

In Spaghete la 10 Mai 2020

  Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.  Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea...

Pizza cu ton, masline si mozzarella

In Pizza la 10 Mai 2020

  Se adaugă în bolul de la mixer mai întâi 180 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apa caldă și uleiul de măsline, apoi se adaugă sarea, într-o parte, având grijă să nu atingă drojdia. Se începe...

Cartofi si ciuperci in stil italian

In Mancaruri de legume la 8 Mai 2020

  Se curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în apă, clătiți-i în mai multe ape. Într-un castron se pune uleiul, se dă un cățel de...

Paine cu unt, lapte si seminte

In Piine la 7 Mai 2020

  Într-un bol sau în bolul de la mixer se adaugă făina, apoi într-o parte drojdia, într-o parte sarea, având grijă să nu se atingă, se toarnă laptele și apa, având grijă ca lichidele să fie calde, nu reci, nici fierbinți. Se adaugă și două...

Focaccia cu masline și rozmarin

In Piine la 5 Mai 2020

Se curăță măslinele de sâmburi. Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă uleiul și apoi făină (în care am adăugat sarea și am amestecat-o puțin), treptat, până se obţine un aluat moale, care se lasă 15-20 de minute la odihnit. Se presară...

Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni

In Torturi la 5 Mai 2020

Blatul: Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă și cafeaua, se amestecă și se lasă la răcit. Între timp, se bat albușurile spumă cu un...

Desert tort cu trandafiri si capsuni

In Torturi la 5 Mai 2020

  Notă: sosul de căpșuni l-am pregătit înainte de a mă apuca de restul rețetei, pentru a da timp sosului să se răceasca. Am fiert pe foc mic 500 g căpșuni (spălate și tăiate cuburi), 100 g zahăr, 100 ml apă, până ce sosul a scăzut și s-a îngroșat...

Desert tort cu portocala, arahide si ciocolata

In Torturi la 28 Apr 2020

  Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă sucul de portocală (eu am avut o jumătate de portocală), vanilia, uleiul, apoi și praful de copt și făina lingură cu lingură, amestecând după fiecare, la viteză mică, ușor,...

Floricele cu carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2020

  Timp de pregătire: 2 h Timp de coacere: 27 min, foc mediu Porții: 10   Mod de preparare: Pentru aluat: Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g),...

Koulouria – Covrigi grecesti

In Piine la 23 Apr 2020

     Mai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și făina, amestecând până se obține o pastă. Se lasă la odihnit 30 de minute....

Rata la cuptor, cu portocala si vin

In Rata la 21 Apr 2020

  Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la...

Desert mini pasti cu mascarpone si migdale

In Dulciuri la 19 Apr 2020

  Se fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul. Când se obține un...

Desert fursecuri de Paste

In Dulciuri la 18 Apr 2020

  Aluatul: se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos....

Desert tort pictat, de Florii

In Torturi la 15 Apr 2020

  Blaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia...

Desert prajitura Espresso

In Prajituri la 7 Apr 2020

  Blatul: se amestecă (cu mixerul) untul rece cu gălbenușurile, se adaugă un praf de sare, îndulcitorul, vanilia, praful de copt și cacaua. Se încorporează albușurile bătute spumă, apoi se adaugă făina și se amestecă ușor cu o spatulă. Se toarnă într-o...

Afisate 1 - 30 din 615 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Poartă şosete ude înainte de a merge culcare! Ceva incredibil se va întâmpla! Te vei uda la picioare!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro