Ancutsa

5

Bucataras
senzational

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE509
PRIETENI158
Retete

Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti

In Pui la 13 Sep 2019

  Se desfac piepții de pui și se bat ușor cu ciocănelul de șnițele, pentru a le mări suprafața de lucru. Se ung cu mirodenii după plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano și cimbru) și se rumenesc bine în tigaia grill (aprox 35 min). Între timp, se curăță...

Desert tort cu faguri si albine

In Torturi la 11 Sep 2019

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în ciocolata albă un vârf de cuțit de curcuma și se amestecă. Va prinde un galben frumos. Se...

Gem de corcoduse

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2019

  Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor. Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci)...

Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic

In Dulciuri la 7 Sep 2019

  Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin.  Pentru stratul negru:  se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua măcinată, cu o...

Desert prajitura Ana

In Prajituri la 7 Sep 2019

    Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful de copt, se amestecă ușor, cu o spatulă. Jumătate de compoziție se toarnă într-o tavă de...

Unt de casa

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2019

Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot. Se ia cu mâinile...

Desert ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale

In Dulciuri la 30 Aug 2019

   Se amestecă laptele praf cu cacaua și cafeaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se adaugă și migdalele și se amestecă. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Separat, se face siropul de...

Aperitiv cosulete de vara cu crema de branza si castravete

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2019

      Se rade cașcavalul pe o tavă și se pune într-o tavă pregătită cu foaie de copt, sub formă de cercuri.  Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc ușor. Se scot și se modelează cât sunt calde, pe fundul unor cești. Se lasă...

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

In Prajituri la 20 Aug 2019

    Pentru brioşe: baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile și omogenizezi. Adaugi apoi făina, nuca și praful de copt, amestecând de-aici cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu desumfla compoziția....

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

In Torturi la 20 Aug 2019

  Blatul: Se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare și îndulcitorul lichid. Separat, se bat gălbenușurile, cu mixerul, până se albesc, se adaugă treptat untul moale, spuma de albușuri și laptele, omogenizând cu mixerul. Apoi se adaugă cacaua,...

Ciorba de stevie

In Ciorbe la 20 Aug 2019

  Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeiul gras se taie cubulețe. Ștevia se spală și se taie fideluță. Se călesc mai întâi ceapa și morcovul, într-o oală de 3 l pentru ciorbă,...

Ciorba de fasole galbena

In Ciorbe la 20 Aug 2019

    Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple...

Dulceata de cirese galbene

In Dulceata / Gem la 20 Aug 2019

    Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii. Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma....

Sirop de visine

In Sirop / Compot la 20 Aug 2019

  Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul. Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se  mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert,...

Dulceata de cirese cu merlot de zmeura

In Dulceata / Gem la 20 Aug 2019

  Se spală fructele şi se scot sâmburii. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul. Când siropul începe să se lege, se adaugă fructele și vinul. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe...

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

In Mancaruri de legume la 15 Aug 2019

  Tocănița de ciuperci este gata repede, așadar o vom găti la urmă.  Vom începe cu supa de pipote pentru pilaf. Se spală și se curăță legumele, apoi se taie o ceapă pe jumătate, morcovul, rondele, iar ardeiul gras, în bucăți mai mari. Se spală...

Sos de mure

In Sirop / Compot la 14 Aug 2019

  Se spală delicat murele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până se îngroașă și scad un pic (aprox 10 minute). Nu ezitați să luați spuma, pentru că astfel va ieși mai clar, mai curat. Se...

Sos de capsuni

In Sirop / Compot la 14 Aug 2019

  Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu 5 ml îndulcitor lichid și 5 linguri de apă. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aprox 6 minute). Apoi se pasează la blender. Se obține un sos gros, ce...

Desert gofre cu sos de mure și de capsuni

In Dulciuri la 14 Aug 2019

  Se topește untul și se dă deoparte. Se încălzește putin lapte. Se bat cu un tel, într-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, untul topit, banana strivită cu furculița pe o farfurioară și praful de copt. Se toarnă încet...

Desert tort Ceainic cu flori si cescute

In Torturi la 11 Aug 2019

  Blaturile: se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul,  făina și praful de copt, omogenizând. Din compoziția rezultată (1 kg cântărită) se coc mai multe foi, în forme de copt rotunde de...

Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure

In Dulciuri la 11 Aug 2019

  Se topește ciocolata albă la chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se procedează la fel și cu ciocolata neagră. Se lasă un pic la răcit.  Se trec biscuiții prin ciocolată, aceștia vor servi drept farfurioare. Apoi se trec și coșulețele prin ciocolată, acestea vor...

Gem de afine cu indulcitor

In Dulceata / Gem la 6 Aug 2019

  Se spală delicat afinele. Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp. A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată. Se...

Desert inghetata cu zmeura si cacao

In Dulciuri la 6 Aug 2019

  Înghețata: Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon, un praf de sare, îndulcitorul până se albesc ușor. Se toarnă în fir subţire laptele cald (nu fierbinte), amestecând cu un tel, pentru a o...

Desert prajitura Trio cu zmeura

In Prajituri la 5 Aug 2019

  Sosul de zmeură: se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul și se strecoară. Din sosul obținut, am folosit 170 ml pentru această prăjitură, iar restul la...

Desert tarta Perseide

In Prajituri la 2 Aug 2019

  Se spală vișinele, se scot sâmburii, păstrând doar câteva întregi, pentru decor și se lasă la zvântat. Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă îndulcitorul, gălbenușurile și uleiul. Apoi se adaugă...

Tort cu scoici

In Mancare copii la 24 Iul 2019

    Decorațiunile se pregătesc cu o zi înainte: se modelează diverse forme de scoici, steluțe, corali, țestoase din pastă fondant, care se pictează apoi cu coloranți alimentari. Se lasă la uscat peste noapte. Acestea se vor adăuga pe tort doar în momentul...

Choux a la framboise

In Mancare copii la 16 Iul 2019

  Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se...

Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

In Mancare copii la 13 Iul 2019

    Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric. Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert...

Ciocolata de casa cu fistic

In Mancare copii la 11 Iul 2019

  Se amestecă laptele praf cu cacaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Se mărunțește fisticul cu un cuțit zimțat. Separat, se face siropul de zahăr cu...

Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

In Mancare copii la 11 Iul 2019

    Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 3 linguri de zahăr brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt şi se omogenizează. O treime din compoziția albă se toarnă într-un castronel, pentru a o amesteca...

Afisate 1 - 30 din 509 retete    

Postari recente

publicat la 11.09.2019

Desert tort cu faguri si albine

publicat la 08.09.2019

Gem de corcoduse

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Comunicarea este favorizata azi, merge ca unsa, pentru ca ai subiecte de conversatie incitante care atrag multi interlocutori

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro