Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE558
PRIETENI154
Retete

Brioșe de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2020

  Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă.   Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert...

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitură de soté

In Pui la 21 Ian 2020

  Se desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei, se presară cu mirodenii, sare și susan și se așază într-o tavă adâncă pregătită...

Desert prajitura Anton

In Prajituri la 19 Ian 2020

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina amestecată cu praful de copt și vanilia, omogenizând cu o spatulă, de jos în sus pentru a...

Desert tort cu glazura oglinda de caramel

In Torturi la 12 Ian 2020

    Blatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare și îndulcitorul, amestecând cu mixerul. Se adaugă laptele, cacaoa, praful de copt, amestecând. Separat, se bat cu...

Bautura cu aroma de turta dulce

In Bauturi la 9 Ian 2020

  Pentru decorațiunile de ciocolată, se topesc cele două feluri de ciocolată, în castronele diferite, pe baie de abur, se lasă la răcit.  Se desenează cu ajutorul unui poș, diferite figurine. Se dau la congelator. Se pune laptele într-un ibric, pe foc mic și...

Desert ecleruri-inel cu crema de lamaie

In Prajituri la 8 Ian 2020

  Eclerurile-inel: Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o...

Desert salam de biscuiti

In Dulciuri la 4 Ian 2020

  Se rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Textura salamului final să nu fie o cremă, ci să fie ușor tare. Se toacă mărunt...

Apertitiv saleuri de casa (2)

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2020

  Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Până acum, e simplu, seamănă cu cel pe care...

Reteta nr. 550 - Tort Vasile (Revelion 2020)

In Torturi la 1 Ian 2020

  Ornamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se scoate din ibric și se zvântă ușor pe un prosop de hârtie. Se lasă la răcit 5...

Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie

In Dulceata / Gem la 1 Ian 2020

  Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore. Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de...

Desert Coronita de Craciun

In Prajituri la 28 Dec 2019

    Blatul coroniței:  se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie, coaja rasă de portocală și uleiul. Se adaugă apoi și făina și praful de copt,...

Desert casuta din turta dulce (2019)

In Dulciuri la 24 Dec 2019

    Aluatul: Se dă pe răzătoare margarina sau untul rece, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt și amidonul. Se amestecă şi se adaugă în ploaie şi făina cernută, atât cât cere aluatul (aprox 400 g am avut eu nevoie, dar...

Toba

In Mezel de casa la 21 Dec 2019

    Se pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă cu apă, se adaugă sarea (cam o lingură apoi se potrivește după gust) și se fierb. Se...

Desert Globulete dulci

In Prajituri la 20 Dec 2019

  Blatul:  se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare. În alt castron se bat gălbenușurile, cu mixerul, cu uleiul, se adaugă vanilia pudră, îndulcitorul, praful de copt și făina, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri,...

Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos

In Dulciuri la 17 Dec 2019

    Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu diferite arome. Nu o lăsați să se topească, să nu devină apoasă. Astfel, pentru aroma de cocos...

Tuica fiarta, cu mirodenii

In Bauturi la 16 Dec 2019

  Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan...

Desert turta dulce glazurata

In Dulciuri la 15 Dec 2019

  Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ),...

Vin fiert, cu mirodenii

In Bauturi la 11 Dec 2019

      Se toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul. Se strecoară și se toarnă în ceșcuțe....

Frittata cu cartofi si afumatura de casa

In Mancaruri de legume la 8 Dec 2019

  Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se decojesc și se taie rondele. Afumătura de casă se taie fâșii lungi și subțiri....

Baghete frantuzesti

In Piine la 8 Dec 2019

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g făină şi se amestecă până se obține o pastă. Se lasă două ore pe masă. Cu cât o...

Desert buturuga de Craciun

In Prajituri la 7 Dec 2019

    Rulada: Se separa ouăle și se bat albușurile cu un praf sare, până se obține o bezea, apoi se adaugă gălbenușurile, uleiul, sucul de la două portocale (100 ml) și praful de copt, amestecând tot cu mixerul. Se adaugă și făina și se omogenizează cu...

Desert fursecuri glazurate, asortate

In Dulciuri la 6 Dec 2019

  Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine.  Din compoziția rezultată se toarnă cu o lingură într-o tavă pregătită cu hârtie de...

Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea

In Prajituri la 30 Noi 2019

  Cremele: Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină. Pentru crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se...

Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom

In Prajituri la 29 Noi 2019

    Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate. Miejii de nucă se rumenesc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10 min, se lasă la răcit și se dau la mașina de...

Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura

In Torturi la 26 Noi 2019

    Blatul: Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri. Se adaugă și praful de copt, nuca şi făina,...

Cartofi evantai cu branzeturi si coriandru

In Mancaruri de legume la 26 Noi 2019

  Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns. Când s-au fiert cartofii, se scot pe o tavă, se lasă la răcit și se decojesc.  Se taie...

Desert rulada de Craciun, cu portocale si craciunite

In Prajituri la 26 Noi 2019

  Se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, apoi se încorporează treptat gălbenușurile, îndulcitorul, apa, zeama de la o jumătate de portocală, uleiul, făina, amidonul și praful de copt. Din compoziţia obținută se toarnă cam 2...

Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti

In Porc la 26 Noi 2019

     Se curăță și se spală cartofii, se feliază şi se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. De obicei, fierb cartofii, apoi îi dau la cuptor. De ata aceasta, nu i-am mai fiert înainte. Dacă optați și voi pentru această din urmă...

Desert prajitura cu foi cu morcovi si crema de citrice

In Prajituri la 24 Noi 2019

  Foile: Mai întâi se fierb morcovii care vor intra în componența aluatului. Așadar, în două vase separate cu 300 ml apă fiecare, se adaugă morcovii galbeni, respectiv violeți, curățați, spălați și dați pe răzătoare. Morcovii violeți au o culoare...

Ciorba de praz

In Ciorbe la 21 Noi 2019

     Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat, se clătește în apă rece și se taie rondele. Se călesc legumele într-o...

Afisate 1 - 30 din 558 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2020

Brioșe de cartofi

publicat la 19.01.2020

Desert prajitura Anton

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro