Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

de Ancutsa in Prajituri, 21 Mar 2021 | 438 vizualizari

 

Pentru că sărbătoresc 700 de rețete alături de voi, dragi bucătărași, v-am adus ceva dulce!
Am pregătit 12 prăjituri: 6 negre, 6 albe, cu apă de flori de trandafir, cremă de fructe (am folosit coulis de mure pentru cele negre, respectiv coulis de zmeură pentru cele albe), le-am decorat cu trandafiri din cremă și le-am ornat cu fructe și migdale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prăjituri:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 100 ml ulei,
  • 35 ml apă rece,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir,
  • 170 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • În plus: 1 linguriță cacao neagră,
  • Pentru creme:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 lingurițe coulis de zmeură,
  • 2 lingurițe coulis de mure,
  • Pentru decor:
  • 100 g glazură de ciocolată,
  • Migdale blanșate și rumenite, după gust,
  • Afine congelate, după gust,
  • Coacăze congelate, după gust,
  • Bombonele de zahăr,
  • Frunze de mentă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700):



Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția într-o tavă pentru brioșe. este mai ușor decât să coci o foaie și să decupezi cercuri din ea. Vor ieși uniform, vei avea și foi groase. După ce ai umplut prima tavă, adaugi cacaoa în compoziția rămasă, amesteci și umpli și cealaltă tavă.


Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Le lași la răcit.



Cremele:


Întrucât ai nevoie de 3 creme, bați toată frișca lichidă, dar mai moale, o amesteci cu mascarponele și apoi o împarți în 3 boluri. În primul bol lași crema albă, îți va trebuie la trandafirii de decor, într-un bol adaugi 3 lingurițe de coulis de zmeură, iar în ultimul bol adaugi 2 lingurițe de coulis de mure. Omogenizezi.



Montare:


Tai fiecare prăjitură în două foi și retușezi capacul, astfel încât să fie drept și să-l poți decora cu cremă.


Pentru prăjiturile negre, folosești crema de mure, iar pentru cele albe, crema de zmeură. Le ornezi cu poșul, poți face trandafiri, sunt frumoși și dau volum.



Decor:


Torni cu grijă pe fiecare prăjitură glazură de ciocolată, apoi ornezi fiecare prăjitură cu trandafiri albi. Deorezi cu migdale, fructe, frunze de mentă și bombonele.





Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/trandafiri-cu-fructe.html

TIPS-URI

1

Dimensiune tavă de copt: poți coace o foaie de blat într-o tavă de fursecuri și apoi să decupez cercuri sau poți coace prăjiturile într-o tavă pentru brioșe, cum făcut și eu. Tava mea are 25 x 17,5 cm, iar o cavitate are diametru aprox 7 cm, iar adâncimea 3,5 cm. Notă: Coulisul este un piure din fructe cu zahăr fierte și apoi strecurate de sâmburi. Eu mi-am făcut astă vară de zmeură și de mure și le-am folosit doar la prăjituri.

2

Notă: eu am folosit glazură de ciocolată pregătită pentru altă rețetă, deci am avut mai multă, însă puteți găsi rețeta aici http://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-boema-94868.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

23.03.2021, 09:43

Va multumesc mult!

dantes 1

23.03.2021, 09:54

Super! Felicitari!

Ancutsa 1

23.03.2021, 10:13

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Magdalene cu crema mascarpone si fructe