Prajitura Ochelari

de Corinuta in Prajituri, 10 Feb 2010 | 9506 vizualizari

 

O prajitura dulce...acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuca macinata
  • 250 g margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 25 g drojdie
  • 20 g lapte
  • 100 g smantana
  • un compot de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Se face un aluat amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana si se lasa sa dospeasca o jumatate de ora, acoperit.


Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga nuca macinata.Se scurg visinele din compot si se scot samburii.


Se imparte aluatul in doua parti. Se intind foi dreptunghiulare, iar pe lungime se aseaza cate un rand de visine pe ambele parti. Se ruleaza spre mijloc, lasand o distanta de 3 cm intre parti unde se intinde compozitia cu nuca. Se aseaza ambele rulade intr-o tava unsa cu ulei si tapata cu faina si se coc 30 min. la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Teo 1

11.02.2010, 22:28

ti-au iesit perfect ochelarii;bravo!

Corinuta 1

11.02.2010, 22:37

multumesc, multumesc...imi fac antrenamentul ptr cand o sa inceapa micuta printesa sa manance

jolygina 1

26.06.2010, 09:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara