Pui in stil grecesc, cu peponaki

de Ancutsa in Pui, 5 Feb 2021 | 2650 vizualizari

 

Pulpe de pui prăjite cu lămâie și oregano, cu garnitură de paste orzo Misko Peponaki.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 4 pulpe de pui,
  • Sare, după gust,
  • 160 ml ulei de floarea soarelui,
  • 400 ml apă,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Garnitură:
  • 100 g paste orzo Misko Peponaki,
  • 350 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui,
  • 1 cub de unt,
  • 2 linguri ulei de măsline aromat cu busuioc,
  • 1 portocală
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in stil grecesc, cu peponaki:

 

 Puiul:

Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa.

Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie, lași un pic să sfârâie și pui apă, puțin câte puțin, iar când sfârâie, mai adaugi apă. Gătești până s-au rumenit bine. Spre final, adaugi și oregano.

 

Garnitura:

În paralel, pui pastele și ceapa într-o cratiță cu 1 lingură de ulei și un cub de unt și călești puțin, apoi acoperi cu apă, adaugi sare, după gust și lași să fiarbă până scade lichidul, iar pastele s-au umflat și s-au pătruns.

Când servești, picuri puțin ulei aromat cu busuioc peste paste și storci puțină portocală. A fost foarte gustos.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/pui-in-stil-grecesc-cu-peponaki.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil grecesc, cu peponaki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ancutsa 1

08.02.2021, 21:53

Multumesc, Rocsi!

oanapl 1

16.02.2021, 20:37

Bun!

Ancutsa 1

16.02.2021, 22:17

Multumesc, Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de gaina cu cartofi