Desert tort cu ciocolata si dantele

de Ancutsa in Torturi, 31 Ian 2021 | 2288 vizualizari

 

Cine ar ghici că în spatele unui decor delicat cu flori colorate și dantele de zahăr, se ascunde un blat de cacao, nu prea dulce, cu note robuste, însiropat cu cafea, umplut cu cremă ganache? Un echilibru între feminin și masculin, un fel de yin și yang.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt gras moale,
  • Un praf de sare,
  • 6 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 65 ml lapte,
  • 30 g cacao,
  • 190 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 ml îndulcitor,
  • 3 linguriţe cafea solubilă,
  • Pentru crema ganache:
  • 120 g bănuți de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao,
  • 230 ml frişcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 250 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • Perle de zahăr,
  • Zahăr colorat verde,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar roșu gel,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar galben gel,
  • Zahăr colorat verde,
  • 2 bucăți dantelă de zahăr (40 cm fiecare), pentru care vă voi prezenta rețeta separat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si dantele:

 

 Blatul:

Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte.

Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi treptat gălbenuşurile, laptele, cacaoa, praful de copt. Încorporezi ½ din cantitatea de făină, 1/2 din albuşurile bătute spumă, apoi restul de făină și restul de albușuri.

Obții o compoziţie cremoasă (ca la negresă) pe care o torni într-o tavă pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime și dai la cuptorul preîncălzit aprox 25 de minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.

Tai blatul în 3 foi.

 

Pentru însiropat:

Pregătești cafeaua (din cafea solubilă, nu măcinată, pentru că e mai fină și nu mai e nevoie să o strecori, dar și pentru că are o aromă mai intensă). Lași la răcit.

 

Crema ganache:

Pui pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata, iar când s-a topit ciocolata, amesteci bine și dai la rece. Bați cu mixerul sau cu o spatulă, pentru o consistență fină, cremoasă.

 

Montare și decor:

Umpli tortul cu crema ganache.

Pentru decor, pregătești o cremă albă: bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și mai amesteci până capătă o consistență cremoasă.

Îmbraci tortul în alb.

Crema rămasă o împarți în 2 boluri și o amesteci cu colorant alimentar roșu, respectiv galben. Umpli un poș cu cele 2 culori, alternându-le și decorezi tortul cu flori mari, colorate, perle de zahăr și zahăr colorat pe capac, iar cu dantelele pe margine.

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/tort-cu-ciocolata-si-dantele.html

 

TIPS-URI

1

Dacă optezi să decorezi tortul cu dantele de zahăr, pregătește decorațiunile cu o zi înainte, astfel încât decoratul să meargă mai ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si dantele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ancutsa 1

02.02.2021, 17:46

Multumesc mult, Daniela!

oanapl 1

04.02.2021, 17:49

Ce frumos e tortul tău! Cu siguranță a fost delicios!

Ancutsa 1

04.02.2021, 22:46

Multumesc mult, Oana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate