Desert tort cu ciocolata si dantele

de Ancutsa in Torturi, 31 Ian 2021 | 622 vizualizari

 

Cine ar ghici că în spatele unui decor delicat cu flori colorate și dantele de zahăr, se ascunde un blat de cacao, nu prea dulce, cu note robuste, însiropat cu cafea, umplut cu cremă ganache? Un echilibru între feminin și masculin, un fel de yin și yang.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt gras moale,
  • Un praf de sare,
  • 6 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 65 ml lapte,
  • 30 g cacao,
  • 190 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 ml îndulcitor,
  • 3 linguriţe cafea solubilă,
  • Pentru crema ganache:
  • 120 g bănuți de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao,
  • 230 ml frişcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 250 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • Perle de zahăr,
  • Zahăr colorat verde,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar roșu gel,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar galben gel,
  • Zahăr colorat verde,
  • 2 bucăți dantelă de zahăr (40 cm fiecare), pentru care vă voi prezenta rețeta separat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si dantele:


Blatul:


Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte.


Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi treptat gălbenuşurile, laptele, cacaoa, praful de copt. Încorporezi ½ din cantitatea de făină, 1/2 din albuşurile bătute spumă, apoi restul de făină și restul de albușuri.


Obții o compoziţie cremoasă (ca la negresă) pe care o torni într-o tavă pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime și dai la cuptorul preîncălzit aprox 25 de minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.


Tai blatul în 3 foi.



Pentru însiropat:


Pregătești cafeaua (din cafea solubilă, nu măcinată, pentru că e mai fină și nu mai e nevoie să o strecori, dar și pentru că are o aromă mai intensă). Lași la răcit.



Crema ganache:


Pui pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata, iar când s-a topit ciocolata, amesteci bine și dai la rece. Bați cu mixerul sau cu o spatulă, pentru o consistență fină, cremoasă.



Montare și decor:


Umpli tortul cu crema ganache.


Pentru decor, pregătești o cremă albă: bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și mai amesteci până capătă o consistență cremoasă.


Îmbraci tortul în alb.


Crema rămasă o împarți în 2 boluri și o amesteci cu colorant alimentar roșu, respectiv galben. Umpli un poș cu cele 2 culori, alternându-le și decorezi tortul cu flori mari, colorate, perle de zahăr și zahăr colorat pe capac, iar cu dantelele pe margine.



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:



https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/tort-cu-ciocolata-si-dantele.html


TIPS-URI

1

Dacă optezi să decorezi tortul cu dantele de zahăr, pregătește decorațiunile cu o zi înainte, astfel încât decoratul să meargă mai ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si dantele" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ancutsa 1

02.02.2021, 17:46

Multumesc mult, Daniela!

oanapl 1

04.02.2021, 17:49

Ce frumos e tortul tău! Cu siguranță a fost delicios!

Ancutsa 1

04.02.2021, 22:46

Multumesc mult, Oana!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata