Tort cu caramel si crema de branza

de _Alina_ in Torturi, 13 Feb 2014 | 39070 vizualizari

 

Asa ca sa-mi treaca supararea va las un tort. Nu-i el artistic, da' da dependenta. :))

 

INGREDIENTE

  • Siropul de caramel
  • 10 lg cu varf zahar tos
  • 120 ml apa
  • Blat
  • 6 oua medii, de tara (30-38 g fiecare)
  • 60 g zahar tos
  • 235 g faina de grau
  • 75 ml ulei de palmier
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • 200 ml sirop de caramel
  • Crema
  • 650 g branza din iaurt
  • 90 g miere poliflora
  • 2 lg iaurt/smantana dulce
  • 150 g smantana pentru frisca cu 30 % grasime (Pilos am folosit eu)
  • Sosul caramel
  • 8 lg cu varf zahar tos
  • 50 g frisca lichida
  • 70 ml lapte
  • 2 lgt ulei de palmier/unt
  • Pentru insiropat
  • 5 lg sos caramel amestecat cu
  • 80 ml apa plata
  • In plus
  • 1 borcan gem de mere
  • 50 g coaja confiata de portocala
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel si crema de branza:

Pentru siropul de caramel, punem zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta fara sa amestecam. Cand s-a caramelizat adaugam apa (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani). Omogenizam totul si mai lasam la fiert inca 1-2 minute (veti observa niste bule la suprafata). Oprim focul si lasam caramelul sa se raceasca complet inainte de a-l pune in compozitia din care vom forma blatul. Eu grabesc procesul punand vasul cu caramel intr-un alt vas cu apa rece, schimband apa la cateva minute.


Blat:


1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.


2. Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul tos si mixam pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.


3. Adaugam uleiul de palmier si mai mixam un minut, adaugam siropul de caramel si mixam inca un minut.


4. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu mixerul la viteza mica. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet si mixam 1-2 minute.


5. Punem compozitia intr-o tava de chec (a mea are dimensiunile 31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 20-25 minute, sau pana trece testul scobitorii.


6. Scoatem la racit pe un gratar.


Sosul caramel


Punem zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta fara sa amestecam. Cand s-a caramelizat oprim focul, adaugam frisca lichida si laptele (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani) si amestecam. Adaugam uleiul de palmier/untul si omogenizam totul foarte bine.


Crema de branza


1. Punem branza impreuna cu mierea si cu iaurtul intr-un vas si le mixam cu un mixer vertical pana cand compozitia devine fina.


2. In alt vas batem frisca lichida cu mixerul pana cand creste in volum si devine ferma.


3. Inglobam frisca batuta in crema de branza cu ajutorul unei spaltule si o impartim in 3.


Asamblare:


1. Taiem blatul in 3 felii. Ultima felie (cea de deasupra) o scobim pe mijloc astfel incat sa arate ca o barcuta.


2. Punem prima felie de blat, o insiropam, punem o parte de crema peste ea.


3. Urmeaza apoi a doua felie, insiropam, punem a doua parte de crema si coaja confiata de portocala.


4. Ultima felie de blat o insiropam separat, apoi o ungem cu gem de mere si o punem deasupra celorlalte.Introducem tortul in frigider pentru 6 ore.


5. Turnam sosul de caramel deasupra si ornam cu restul de crema de branza, apoi pudram cu scortisoara.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui branza din iaurt cu branza proaspata de vaci, mascarpone sau ricotta.

2

Uleiul de palmier se poate inlocui cu ulei obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

_Alina_ 1

16.02.2014, 16:04

Multumesc frumos!

Ubulika 1

17.02.2014, 09:44

miamyyyyy

geoline 1

18.02.2015, 14:20

deliciosenie de tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee