Desert tort Boema

de Ancutsa in Torturi, 7 Mar 2021 | 577 vizualizari

 

Un tort clasic, care nu se demodează, deosebit pentru blatul și glazura de ciocolată, florile din cremă și frișcă, potrivit pentru o sărbătoare în familie.
La mulți ani tuturor mamelor, bunicilor, surorilor, fiicelor și nepoțelelor de 8 Martie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 250 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • 1 praf de sare,
  • 35 g cacao neagră,
  • 180 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 3 ml îndulcitor,
  • 2 lingurițe esență de rom,
  • Pentru glazură:
  • 150 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • 35 g ciocolată cu lapte Callebaut 33,6 % cacao,
  • 150 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • Pentru crema ganache:
  • 150 ml frişcă neîndulcită,
  • 120 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frişcă neîndulcită,
  • ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao, după gust
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Boema:



Blatul:


Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul.


Separat, amesteci cu mixerul, gălbenuşurile cu untul (eu am uitat să-l scot din timp din frigider, așa că l-am dat pe răzătoare), laptele, praful de copt şi cacaoa. Încorporezi ½ din albuşurile bătute spumă, ½ din cantitatea de făină, apoi 2/2 din albușuri și 2/2 din făină, omogenizând.


Vei obține o compoziţie cremoasă pe care o torni într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.



Pentru însiropat:


Pui la fiert apa cu îndulcitorul, iar când fierbe, dai de pe foc, lași la răcit și adaugi esența de rom.



Glazura:


Pui într-un ibric cele două tipuri de ciocolată împreună cu laptele şi untul și fierbi amestecul pe foc mic, până se îngroașă ușor. Amesteci tot timpul, să nu se lipească. Dai deoparte 10 minute, să se răcorească.



Crema ganache:


Încălzești pe baie de abur frişca împreuna cu ciocolata, amesteci când și când, iar când se omogenizează, dai deoparte, lași un pic la răcit (apro 10 minute), apoi dai la frigider 10 minute, să se răcească bine. Bați apoi cu mixerul până devine cremoasă.



Pentru decor:


Însiropezi tortul (eu am tăiat puțin din capac, să fie uniform) și torni glazura peste el.


Bați cu mixerul frișca până devine consistentă, dar mătăsoasă.


Ornezi tortul cu cremă ganache, apoi cu flori de frișcă.


Decorezi cu pepite de ciocolată neagră (Callebaut)


Dai la rece până la servire.




Diametru formă de copt: 20 cm



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/tort-boema.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Boema" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

11.03.2021, 11:10

Multumesc mult, Rocsi!

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:02

Foarte reusit! Imi place si prajitura Boema, delicios, felicitari!

Ancutsa 1

12.03.2021, 10:06

Ruxy, iti multumesc mult!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob usor de pui
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra