Tort neornat

de MotanLaOale in Torturi, 18 Noi 2016 | 3350 vizualizari

 

Am profitat ca a fost pentru pofta baiatului si am sarit partea care nu-mi place, ornatul. :))))
A iesit foarte inalt si bine insiropat, asa ca feliile au fost greu de pus in picioare. :))))

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA 1
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA 2
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 2 esente vanilie
  • SIROP
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNARE
  • 200 ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort neornat:

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.


Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.


Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.


Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.


Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.


Pentru crema nr. 1 se pun 200 ml lapte la fiert cu zaharul.


In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit.


Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.


Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.


Se pune la frigider.


Crema nr. 2 se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.


Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom. Se lasa la racit.


Blatul se taie in 3 si se insiropeaza fiecare bucata.


Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema nr.1, o alta foaie de blat, crema nr.2 si a treia foaie de blat.


Se pune in frigider pentru o ora.


Se bate frisca si se pune numai deasupra.


Am presarat in spirala si cateva betisoare de ciocolata.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort neornat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Carmen 1

16.12.2016, 01:58

mama, cum arata, te dai cu capul de tastaura, merge si neornat cand e bun

MotanLaOale 1

16.12.2016, 08:19

RuxyRux 1

19.12.2016, 23:29

Imi place tortul tau neornat! Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si ciocolata