Tort de ciocolata cu mascarpone

de nadina73 in Torturi, 18 Noi 2010 | 5391 vizualizari

 

Din nou un tort din sectiunea "cadou"....................cu regret sectiune nu este ,doar e luna scorpionilor,dam tare pe torturi cadou

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri pline faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • Crema:
  • 250 g mascapone
  • 2 intaritoare de frisca
  • 500 ml frisca
  • 300 ciocolata cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • Sirop:
  • 200 zahar
  • 100 ml apa
  • 1 sticluta esenta rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • bombonele inimioare
  • Glazura ciocolata:
  • 100 frisca lichida
  • 150 g ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu mascarpone:

BLAT:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine spuma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul dupa care se pun in albusuri si se amesteca usor. Se pune faina ,praful de copt si cacaoa, se amesteca usor cu o paleta Se coace intr-o tava de 26 cm am pus eu,tapetata cu hartie sau folie de aluminiu, se da la cuptor 30 minute la 160 grade. Se lasa la racit , dupa care se taie in doua


Crema:


Se mixeaza bine mascaponele cu mixerul Frisca 300 ml se bate bine cu intaritorul si 3 linguri de zahar dupa care se amesteca cu mascarponele . Ciocolata se topeste pe soba cu 200 ml frisca lichida, se amesteca pana se topeste toata ciocolata dupa care se lasa la racit Se amesteca ciocolata topita cu frisca si mascaponele. Va rezulta o crema fina si buna de tot


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul dupa care se pune apa si se lasa la topit,dupa ce s-a racit se pune esenta de rom.


Glazura:


Se topeste ciocolata cu frisca lichida dupa care se lasa la racit.


Asamblare:


Se taie blatul de tort in doua Se insiropeaza bine cu sirop Se pune crema cu mascarpone Se pune al doilea blat,se insiropeaza Se pune glazura de ciocolata ,se lasa la rece 2 ore Se decoreaza cu frisca si bombonele


Pofta buna,e nebunie curata aceasta crema................buna buna de tot

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Gurmanzii 1

21.11.2010, 21:19

Dana_Retetegg 1

27.11.2010, 14:21

elena1988 1

16.03.2011, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Lemon cake