Tort alb

de Bunica in Torturi, 6 Ian 2014 | 1914 vizualizari

 

Este tortul pregatit pentru cumpana dintre ani.A fost fin si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • Crema de vanilie
  • 300 ml. lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • 200 g. unt
  • Crema mascarpone
  • 300 g. mascarpone
  • 200 ml. smantana dulce pentru frisca
  • 200 g. smantana grasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g. zmeura
  • Sirop:
  • 100 ml. apa
  • 50 g. zahar
  • Glazura
  • 200 ml. smantana pentru frisca
  • o lingurita sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Blat:


Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu scobitoarea este valabil. Se scoate blatul si se lasa la racit.


Crema de vanilie:


Amesteca amidonul cu laptele si zaharul si pune pe foc intr-un vas cu fundul gros, de preferinta la bain marie, pentru a nu se lipi. Amesteca bine pana cand continutul devine o crema groasa. Ia vasul de pe foc si lasa-l la racit. Cand s-a racit de adauga esenta de vanilie.


Cat se raceste crema se mixeaza untul 10-15 minute, apoi se adauga cate o lingura din crema de vanilie, mixand continu pana se termina crema. Se da la rece.


Crema cu mascarpone


Frisca+smantana grasa se mixeaza pana sta mot apoi se adauga mascarpone ,mixand pentru incorporare. Adauga zaharul vanilat .


Zmeura in tot acest timp a stat la decongelat si scurs.


Siropul il faci din 50g zahar+100ml. apa. Se pune pe foc pana se ingroasa puin.


Blatul taiat in doua ,fiecare parte este foarte subtire.


Asamblare:


Forma in care ai copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara. Tortul se pune in forma. O parte blat insiropat foarte putin (mai mult pe margini). Crema de vanilie care se niveleaza usor cu dosul unei linguri. Crema de mascarpone si zmeura deasupra ei. A doua parte de blat. Se orneaza cu frisca a doua zi.


 

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie spumos.

2

In frisca de ornat am pus o lingurita sirop de zmeura ,dandu-i o tenta de roz..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 18:56

minunat tort

diaconta 1

07.01.2014, 09:57

Sunt "precisa" ca a fost delicios

Lia_ 1

07.01.2014, 20:20

o bunatate. asa zic dupa ce am citit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi