Tort Kodrit-Kadir

de Constelatialeu in Torturi, 25 Mar 2015 | 5194 vizualizari

 

Am vazut si eu reteta bantuind pe ici pe colo si mi-a placut cum se prezenta.....am executat-o si eu,mi-a placut,rece si cu multa frisca....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Caramel
  • 5 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit-Kadir:

Mai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se raceasca.

Crema : Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat bine,pana zaharul s-a topit,apoi am adaugat esenta de vanilie si laptele

Blat :Oul impreuna cu zaharul l-am mixat bine,apoi am adaugat uleiul ,ca la maioneza.Separat am amestecat faina,cacaoa si praful de copt,pe care le-am amestecat cu oul mixat,am adaugat si nesul,esenta de rom si la final laptele.

Asamblare : Peste zaharul caramelizat si racit turnam crema de oua cu lapte,apoi rasturnam compozitia de blat,avand garija sa o punem in mijlocul cratitei,ca apoi ea sa se imprastie cat de cat uniform.Se da cratita la cuptorul preincalzit,cca 40 min.Blatul se va ridica deasupra,facem testul scobitorii si daca aceasta este curata,tortul e gata.Trebuie sa se vada ca e desprins de jur imprejurul marginei .Se lasa la racit si apoi cu ajutorul unei farfurii se rastoarna tortul.Se serveste rece cu frisca sau fara,dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit-Kadir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere si crema de zahar ars