Paine turist

de Ancutsa in Piine, 15 Feb 2021 | 1477 vizualizari

 

Această pâine gustoasă, pufoasă și untoasă ne-a încântat pe toți. A avut acel gust pe care-l știam de mult, de pâine turist cumpărată, dar bună, pentru că în ultima vreme am nimerit numai pâine turist cu gust de margarină.

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie uscată,
  • 140 ml lapte,
  • 210 ml apă,
  • 50 g unt topit,
  • 450 g făină albă,
  • 1,5 linguriță sare,
  • În plus:
  • 60 g făină albă,
  • 30 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine turist:

 

Aluatul:

Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu fierbinte și adaugi drojdia uscată și lași câteva minute, să se activeze drojdia. Adaugi apa caldă, sarea și făina și începi să amesteci.  Frămânți până obții un aluat moale, neted și lucios, aprox 8 minute la robot / mixer, la viteză mică.

Lași la dospit, la loc cald, până își dublează volumul (aprox 30 min).

Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 60 g) și mai frămânți cât să dai formă aluatului. Îl tai în două bucăți. Întinzi fiecare aluat în foaie subțire, pe care o rulezi pe lung și închizi marginile. Procedezi la fel cu cel de-al doilea aluat. Răsucești apoi cele două rulouri (ca pe cozonac) și transferi pâinea într-o tavă de pâine pregătită cu hârtie de copt umezită și stoarsă.

 

Coacerea:

Lași pâinea la dospit în tavă aprox 20 de minute, la loc cald. Apoi o ungi cu lapte și o dai la cuptor mai întâi la foc mediu pentru 15 minute, apoi la foc mic încă 30 de minute sau până se rumenește. În ultimele 10 minute, o mai scoți din cuptor pentru a o unge tot cu lapte.

Când e gata, o scoți și o ungi cu apă pe toate părțile, apoi o învelești într-un prosop de bucătărie, ca să capete crustă moale.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/paine-turist.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine turist" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala