Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

de Patricia Iordache in Piine, 17 Iul 2013 | 3376 vizualizari

 

Zilele trecute, m-a cuprins dintr-o data o pofta nebuna de paine cu ceapa asa cum am mancat acum cativa ani intr-un concediu. SI...m-am pus pe cautat si am gasit o reteta pe blog-ul kissthecook.ro. Am modificat pe ici pe colo reteta si a iesit o painica...de-am mancat si goala, uitandu-ma la TV. :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina;
  • 300 ml. apa calduta;
  • 25 gr. drojdie;
  • 1 lingură cu zahar;
  • 1 lingurita cu sare;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • 1/2 lingurita cu otet de mere;
  • 1 lingurita rasa cu cimbru proaspat;
  • 1 lingurita rasa cu busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa, cimbru si busuioc:

Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia.


Incepem sa amestecam cu faina de pe margini si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.


Ungem alt vas cu putin ulei si punem aluatul obtinut, il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca aproximativ 30-45 minute.


Intre timp, tocam ceapa julienne, presam usturoiul si le calim putin in uleiul de masline. Tocam marunt cimbrul si busuiocul proaspat.


Presaram pe masa de lucru putina faina si scoatem aluatul. Incepem sa il framantam pana scoatem tot aerul din el, apoi il impartim in 4 parti egale.


Fiecare bucata de coca o intindem cu ajutorul mainilor, prin presare. Adaugam peste ea cimbrul si busuiocul tocat. Rulam coca astfel incat condimentele sa intre bine in coca, mai framantam putin si apoi dam o forma finala painicii (ovala sau rotunda).


Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam toate cele 4 painici, le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca minim 30 minute.


Cu ajutorul unui cutit facem mici crestaturi in painicile crescute, punem pe fiecare cate putin din amestecul de ceapa si usturoi. Presaram din nou cimbru si busuioc si introducem tava la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 30-40 minute, pana se rumenesc frumos, avand grija sa nu ardem ceapa.

 

TIPS-URI

1

Sunt delicioase chiar si servite simplu, alaturi de un pahar cu bere sau un pahar cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa, cimbru si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Panacris 1

21.07.2013, 14:24

nilgun 1

20.08.2013, 22:32

yummy

RuxyRux 1

20.08.2013, 22:38

Excelenta painica ta Pati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Focaccia la tigaie