Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan

de Valclaudia in Piine, 3 Mar 2015 | 7229 vizualizari

 

Reteta preluata de la Alex Teacher, cu multumiri... Eu am injumatatit cantitatile dar tot mi-a iesit o paine uriasa! :))

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. faina alba
  • 25 gr. drojdie din care 15 gr.dizolvata in 300 ml apa calduta
  • 110 gr. branza de burduf
  • 1 ceapa rosie maricica
  • 1 lingura smantana grasa
  • sare grunjoasa dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura seminte de chimen
  • sare grunjoasa si seminte de susan pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan:

500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator.

Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi turnam 300 ml apa calduta peste drojdie.

Turnam in groapa formata acest amestec, incorporam apoi faina de pe margine spre interiorul vasului.

Adaugam chimenul, branza de burduf, smantana si ceapa tocata marunt.

Framantam aluatul cel putin 15 minute, adaugand intre timp 50 ml ulei de masline.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, lasam aluatul la dospit cel putin doua ore.

Preincalzim cuptorul la 150 grade.

Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, modelam apoi aluatul in maini, il asezam in forma si mai lasam 15-20 minute la dospit in forma.

Ungem aluatul cu galbenus de ou, presaram sare grunjoasa si seminte de susan, apoi coacem painea la 150 grade timp de 60 minute, pana se rumeneste painea frumos si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem painea pe un gratar si o lasam acoperita cca 2-3 ore pana se raceste.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (16)

mirela0911 1

04.03.2015, 13:21

Buna painea!

simona72 1

05.03.2015, 10:29

Probata si de mine si mi-a placut!

mihaelar63 1

05.03.2015, 18:03

Delicioasa

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasaca