Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan

de Valclaudia in Piine, 3 Mar 2015 | 1730 vizualizari

 

Reteta preluata de la Alex Teacher, cu multumiri... Eu am injumatatit cantitatile dar tot mi-a iesit o paine uriasa! :))

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. faina alba
  • 25 gr. drojdie din care 15 gr.dizolvata in 300 ml apa calduta
  • 110 gr. branza de burduf
  • 1 ceapa rosie maricica
  • 1 lingura smantana grasa
  • sare grunjoasa dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura seminte de chimen
  • sare grunjoasa si seminte de susan pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan:

500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator.


Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi turnam 300 ml apa calduta peste drojdie.


Turnam in groapa formata acest amestec, incorporam apoi faina de pe margine spre interiorul vasului.


Adaugam chimenul, branza de burduf, smantana si ceapa tocata marunt.


Framantam aluatul cel putin 15 minute, adaugand intre timp 50 ml ulei de masline.


Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, lasam aluatul la dospit cel putin doua ore.


Preincalzim cuptorul la 150 grade.


Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, modelam apoi aluatul in maini, il asezam in forma si mai lasam 15-20 minute la dospit in forma.


Ungem aluatul cu galbenus de ou, presaram sare grunjoasa si seminte de susan, apoi coacem painea la 150 grade timp de 60 minute, pana se rumeneste painea frumos si trece testul cu scobitoarea.


Scoatem painea pe un gratar si o lasam acoperita cca 2-3 ore pana se raceste.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

04.03.2015, 13:21

Buna painea!

simona72 1

05.03.2015, 10:29

Probata si de mine si mi-a placut!

mihaelar63 1

05.03.2015, 18:03

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa neframantata