Paine la tigaie

de alyss in Piine, 21 Mar 2013 | 6341 vizualizari

 

Aceste painici sunt delicioase si pot fi folosite pentru a face sandvisuri sau pentru a le manca pur si simplu in combinatie cu alte mancaruri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 1, 1/2 linguri sare
  • un pachetel drojdie
  • 2 cani apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Intr-un lighenas adaugam faina, punem sare, apoi o cana de apa incalzita timp de 1 minut la microunde. Pe cea de-a doua cana o incalzim de asemenea un minut la microunde (apa trebuie sa fie calduta nu fierbinte), apoi adaugam drojdia in ea si o dizolvam. Dupa dizolvare adaugam peste toate cele dinainte. Aluatul se framanta bine bine astfel incat sa fie un tot unitar si nu stratificat. In caz ca nu reusiti luati aluatul din lighenas si framantati-l deasupra ca si cum ati da filele unei carti cu ambele maini pana devine un intreg. O sa observati ca devine lipicios dar nu e nimic il repuneti in lighenas si il mai framantati inca o data presurand faina, pana devine rotund si frumos.


Lasam aluatul sa creasca intre 1 si 2 ore (depinde cat de tare va grabiti), apoi luam bucati din el, il intindem, apoi cu un cutit portionam patrate si dreptunghiuri.


Punem cratita pe aragaz si o lasam sa se incalzeasca ca foc mic. Dupa ce devine calda adaugam painicile in ea pentru copt. Intoarcem painicile si pe o parte si pe alta, insa avem grija sa nu se arda, totul se tine sub control la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lau 1

21.03.2013, 15:54

Rocsi 1

21.03.2013, 20:08

Delicioase!

MotanLaOale 1

22.03.2013, 12:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate