Paine decorativa " Cosite"

de RuxyRux in Piine, 4 Feb 2011 | 2277 vizualizari

 

O paine incredibil de pufoasa cu o coaja crocanta dar in acelasi timp moale, cu gust aromat datorita uleiului de palmier, decorativa foarte zic eu...o incantare pentru masa de zi cu zi nu numai pentru cea de sarbatoare...( reteta personala)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 4 linguri ulei de palmier( neaparat)
  • 300 ml apa calduta( nu fierbinte) plus o lingura plina de apa
  • 1 lingurita si 3/4 sare
  • o lingura zahar
  • un plic drojdie uscata
  • doua linguri lapte
  • un galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine decorativa " Cosite":

1. Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia , deasupra zaharul, apoi uleiul si incepem sa framantam adaugand cate putina apa pana o punem pe toata.


2. Nu framantam mult, doar cat sa obtinem un aluat elastic si moale.


3. Acoperim cu o folie si un servet curat si lasam la dospit o ora pana isi dubleaza volumul.


4. Rasturnam aluatul pe masa de infainat si modelam trei snururi lungi de aprox. 50 cm.


5. Le impletim ca pe cosite.


6. Rupem capetele si indreptam cositele care formeaza un arc de cerc.


7. Asezam cositele pe hartie de copt direct in vasul de paine( eu am folosit vasul roman rotund)


8. Din capete facem o biluta de aluat pe care o impartim in trei snurulete mai mici pe care le impletim din nou ca pe cosite.


Le asezam sub cositele mari.


9. Lasam la crescut la loc cald acoperind vasul cu un servet.


10. Cand au crescut pana in buza vasului ungem cu lapetele( caldut) amestecat cu galbenus si dam la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute. In functie de cuptor daca inca nu etse coapta reducem temperatura la 180 grade si ma lasam inca zece minute.


Servim cu mare placere dupa ce am lasat la racit pe un gratar...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine decorativa " Cosite"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

09.03.2011, 15:10

Taniuta

horia 1

11.04.2011, 10:58

acum chiar ca m-ai lasat fara cuvinte.nu stiu cum de reusiti sa realizati voi asemenea "opere culinare"!

RuxyRux 1

10.08.2012, 15:35

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turte