Painica dulce pentru micul dejun

de divainbucatarie in Piine, 22 Feb 2011 | 1644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 420 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 g unt -il topim
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica dulce pentru micul dejun:

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar) si laptele caldut.Framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul.


Taiem din aluat bucati cu care modelam bilute : pentru cap, pentru picioare, pentru corp si pentru coada.


Lipim apoi bilutele de aluat, aplatizam putin picioarele si coada. Punem 2 bombonele pentru a obtine ochii iar corpul il desenam cu ciocolata topita.Le punem in tava acoperita cu hartie de copt si le coacem pana se rumenesc la 180°C.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painica dulce pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

divainbucatarie 1

23.02.2011, 08:39

Multumesc Nicoleta!

divainbucatarie 1

23.02.2011, 08:40

Multumesc Miuta!

jolygina 1

13.12.2012, 10:04

ce frumoase sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara