Painica dulce pentru micul dejun

de divainbucatarie in Piine, 22 Feb 2011 | 3376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 420 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 g unt -il topim
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica dulce pentru micul dejun:

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar) si laptele caldut.Framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Taiem din aluat bucati cu care modelam bilute : pentru cap, pentru picioare, pentru corp si pentru coada.

Lipim apoi bilutele de aluat, aplatizam putin picioarele si coada. Punem 2 bombonele pentru a obtine ochii iar corpul il desenam cu ciocolata topita.Le punem in tava acoperita cu hartie de copt si le coacem pana se rumenesc la 180°C.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica dulce pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

divainbucatarie 1

23.02.2011, 08:39

Multumesc Nicoleta!

divainbucatarie 1

23.02.2011, 08:40

Multumesc Miuta!

jolygina 1

13.12.2012, 10:04

ce frumoase sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foccacia