Paine cu miere

de Lau in Piine, 9 Feb 2013 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri miere
  • 2 galbenusuri+1 albus
  • 3 linguri smantana
  • 200 ml lapte
  • Uns
  • 1 galbenus
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu miere:

Intr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1/2 lingurita zahar, amestecam si lasam la dospit cca 10 min.

Intr-un vas cernem faina si facem gaura in mijloc, adaugam galbenusurile, albusul batute cu sarea, mierea si putin lapte,

Adaugam amestecul de drojdie, smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut, framantam o coca elastica dupa care acoperim si lasam la dospit 1 ora,

Intindem coca si taiem dreptunghiuri pe care le vom suprapune  lasand 2-3 cm din fiecare dreptunghi,

Asezam frumos in tava tapetata cu hartie de copt,

Ungem cu un galbenus desfacut cu putin lapte,acoperim si mai lasam la dospit 20 min,

Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Impletituri cu mix de seminte