Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty in Piine, 26 Noi 2021 | 2937 vizualizari

 

De ceva vreme am renuntat la painea din comert si am inceput sa fac paine de casa care are un gust si calitati nutritive net superioare.

 

INGREDIENTE

  • 610 gr faina de grau 650+ pentru blat
  • 20 gr tarate fine de grau
  • 70 gr faina integrala de secara
  • 450 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 10 gr drojdie uscata
  • seminte de susan pentru decor
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau:

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi mareste volumul si drojdia este activata. Punem intr-o margine sarea, turnam uleiul, restul de apa si incepem sa framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Strangem aluatul intr-o bila.  Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca. Cand aluatul a crescut suficient il scoatem pe un blat infainat si il framantam bine. Impartim aluatul in doua parti egale, dam forma  aluatului de sul si il punem in tavi. Acoperim tavile cu un prosop si  lasam aluatul sa creasca. Cu o pensula umezim painea deasupra si presaram semintele de susan. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc iute 20 minute, apoi reducem focul la mediu pentru inca 30 minute. Scoatem tavile, apoi scoatem painea din tava si o lasam la racit invelita in prosop. Daca dorim  o coaja foarte crocanta punem in cuptor o tava cu apa cand pornim cuptorul sa se incalzeasca, pe care o vom scoate dupa cele 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat