Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii

de Ancutsa in Porc, 29 Apr 2021 | 1717 vizualizari

 

Am pregătit această fleică întreagă, la cuptor, cu mirodenii. Am tăiat-o în felii, dar nu până la capăt, ci mai mult am crestat-o. Este o carne mai fragedă decât pulpa sau cotletul, fiind împânată cu grăsime, însă tocmai de aceea este bine să o servim cu o garnitură ușoară: amestec de legume fierte și salată.

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceafă:
  • 1 kg ceafă de porc,
  • 250 ml bere,
  • 350 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 3 căței de usturoi,
  • fire de rozmarin, după gust,
  • 60 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță boia dulce afumată,
  • 1 linguriță boabe de muștar,
  • 2 boabe de ienibahar,
  • Un vârf de cuțit cimbru uscat,
  • Pentru garnitură:
  • 140 g mazăre congelată,
  • 90 g orez cu bob mare,
  • 1 ceapă albă,
  • 400 ml apă,
  • Un cub de unt,
  • Sare, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii:

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust.

Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită cu puțin ulei, apoi adaugi berea și apa.

Dai la cuptor la foc mic. Pentru a nu se usca, întorci carnea la fiecare jumătate de oră și mai torni pe ea din lichidul din tavă. Adaugi apă, la nevoie.

Pentru garnitură, pui într-o crăticioară mazărea, orezul, apa, untul și sare, după gust. Adaugi o ceapă tăiată în patru. Lași să fiarbă până se pătrund legumele, amestecând des, să nu se lipească.

Servești cu salată și amestecul de legume.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/fleica-la-cuptor-cu-usturoi-si-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

30.04.2021, 20:39

Cat de gustoasa este! Imi place mult!

Ancutsa 1

01.05.2021, 08:44

Multumesc frumos, Oana!

Ancutsa 1

01.05.2021, 08:46

Multumesc frumos, Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor