Tort de ciocolata Express

de Tuxedo in Torturi, 31 Mar 2014 | 6323 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa muncesc cat mai putin la tortul de ziua mea asa ca am cautat sa fac un blat super rapid si o crema si mai rapida :-). Am reusit sa combin doua retete senzationale, timpul de preparare este foarte scurt si consider ca este un tort pe care il poate prepara oricine (daca aveti, bineinteles, ustensilele necesare).

 

INGREDIENTE

  • Blaturi (diam. 24 cm) – cup = cana gradata de 250 ml
  • unt (pentru uns formele)
  • cacao pentru tapetat formele (aprox. 2 linguri)
  • 85 gr cacao (3/4 cup)
  • 170 gr faina (1 1/2 cup faina)
  • 350 gr zahar (1 si 1/2 cup)
  • 1 si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita sare
  • 2 oua
  • 200 ml lapte batut (3/4 cup,sau iaurt sau smantana)
  • 200 ml apa calduta (3/4 cup)
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita vanilie (esenta pura)
  • Crema:
  • 175 gr marshmallows (bezele mici albe)
  • 60 gr unt
  • 250 gr ciocolata neagra (sau cu lapte)
  • 1 lingurita cafea instant dizolvata in 60 ml apa calduta sau 60 ml cafea expresso (sau chiar cafea decofeinizata)
  • 300 ml smantana pentru frisca batuta tare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Express:

Timp de preparare si montare: 1h 30 min


Ustensile necesare:


2 forme de teflon cu inel detasabil (diam. 24 cm)


hartie pentru copt


inel pentru torturi (pentru montare), fara fund (daca nu, se va folosi una din formele de teflon)


o craticioara cu fund dublu pentru crema


mixer


Blaturi:


Este cel mai simplu blat vreodata, se numeste “one bowl cake” pentru ca vom amesteca toate ingredientele intr-un singur bol! Blatul este asemanator celui de la Tuxedo cake si consistenta este cam aceeasi.


Ingredientele uscate se cern si se pun toate intr-un bol apoi se omogenizeaza bine cu un tel.


Se adauga apoi ingredientele lichide peste cele uscate si se mixeaza cca 2 minute pana la incorporare, curatand cu o paleta marginile bolului.


Tapetam baza formelor de teflon cu hartie de copt iar marginile le ungem cu unt si le tapetam cu cacao, scuturand excesul.


Impartim compozitia aluatului in doua si o turnam in cele doua forme.


Coacem blaturile in cuptorul preincalzit la 175ºC (350ºF) pentru aprox. 30 – 35 min, sau pana trec testul scobitorii.


Se scot usor din forma, apoi se lasa la racit pe un gratar pana pregatim crema.


Crema:


Iarasi, o reteta super rapida, pe care, cu siguranta, o veti repeta si la alte torturi! Se face in timp record si cu ingrediente putine.


Se pun intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele, bezelele, untul si cafeaua (expresso sau nes dizolvat in 60 ml apa calda).


Craticioara se pune pe foc foarte mic (sau pe baie de aburi – daca aveti rabdare) si se amesteca continuu in compozitie cu o lingura de lemn pana cand bezele si ciocolata cu untul s-au topit. Trebuie sa obtinem o crema luciosa si omogena, ca in poza.


O lasam apoi la racit (eu am pus-o in baie de apa rece si am mestecat in ea cca 3 – 4 minute pana s-a racit la temperatura degetului)


Batem frisca tare apoi o incorporam in crema treptat si amestecam usor cu o paleta pana la incorporare.


Asamblare tort:


Vom avea nevoie de un inel de inox special pentru torturi sau de o forma de teflon cu inel detasabil (cea in care am copt blaturile)


Asezam primul blat pe platoul de tort apoi puem inelul de inox in jurul acestuia si strangem exact cat este blatul (daca nu, punem primul blat in forma detasabila, cu fundul atasat)


Punem jumatate din crema peste blat, apoi punem si cel de-al doilea blat si restul de crema deasupra. Nivelam frumos cu o spatula sau cu un cutit cu lama lata.


Introducem tortul la frigider pentru minim 4 ore (sau peste noapte) apoi il putem decora dupa plac.


Eu am folosit cacao si cipsuri de ciocolata.


Este extraordinar de bun, nu este foarte dulce, blatul este usor umed iar crema foarte usoara si cremoasa!


Vi-l recomand ca pe un tort “express” cand nu aveti prea mult timp si vreti sa scapati repede din bucatarie ;-).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Express" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Panacris 1

11.03.2017, 09:26

Aletta 1

28.03.2017, 09:47

noiinbucatarie 1

28.03.2017, 12:11

wow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)