Tort cu mere intregi

de Ina in Torturi, 6 Sep 2011 | 16472 vizualizari

 

Pregatit in iulie, de ziua sotului ( as minti sa spun ca-i facut special pentru Gabytza... :"> ) si postat de ziua "surioarei" mele , careia-i spun a n*-a oara : La Multi Ani, Gabytzule drag! >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar (  + alte 8 linguri, pentru mere )
  • 3 linguri cu ulei
  • 100 g unt
  • 50 g scortisoara
  • 150 g miez de nuca
  • un praf de copt
  • Pentru sirop :
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml. apa
  • o esenta de rom
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi:

Curatam merele de coaja si scoatem cotorul.


Batem un aluat de pandispan din 6 oua, adaugand pe rand, 8 linguri cu zahar, 4 linguri de ulei, 6 linguri cu faina si un praf de copt.


In tava tapetata cu hartie de copt asezam merele, unul langa celalalt. In scobitura din mijlocul fiecarui mar punem zahar, miez de nuca, scortisoara si un cubulet de unt.


Presaram zahar, scortisoara si bucati de miez de nuca si pe suprafata merelor, in toata tava. Dam merele la cuptor , pentru cca 25 minute, pana acestea incep sa se coaca putin , iar zaharul se caramelizeaza. ( Ne vom da seama dupa miros, cand sunt gata :x )


Scoatem tava, turnam compozitia de pandispan peste merele coapte, presaram restul de nuca pisata si dam la cuptor pentru inca 35-40 minute.


Cand blatul e copt, scoatem tava si lasam 10 minute sa se racoreasca blatul. Partea inferioara va fi insiropata cu siropul lasat de mere si zaharul caramel.


Facem separat un sirop de zahar caramelizat , apa si esenta de rom, cu care vom insiropa si partea superioara a blatului, apoi rasturnam blatul pe un platou .


Imbracam tortul in frisca si-l vom servi rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Ina 1

30.09.2011, 21:26

Medi', ziua lui Costel a fost exact acum 2 luni
Multumesc oricum

ralu_ca 1

08.01.2014, 09:44

foarte bun !

reisnaor_2006 1

31.12.2014, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata