Tort cu crema de bezea cu nes

de Bunica in Torturi, 3 Oct 2016 | 2856 vizualizari

 

Din ciclul ce găsesc prin frigider când am poftă de ceva dulce.Cum mă tot împiedicam de un borcan cu albușuri prin congelator,așa că ...........................la tort cu eleeeee!:))))))

 

INGREDIENTE

4 linguri de zahăr pentru caramelizat

  • 8 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 3 plicuri nes
  • 400 ml.smântână pentru frișcă
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de bezea cu nes:

Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr.


Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el.


In vasul de mixer pune albușurile cu un praf de sare.


Când începe să se lege adaugă zaharul câte putin.


Când bezeaua este ferma adaugă nesul.


Toarna crema obținută in cratița tapetată cu zahăr ars.


pune cratița cu cremă într-o altă cratiță cu apă fierbinte și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 30-35 minute.


Când este coaptă ,închide focul și lasă crema in cutorul cu ușa intredeschisă.


Scoate crema din cuptor,pune 8 pișcoturi deasupra,apoi un platou.


Cu o mișcare fermă întoarce cratița ,răsturnând crema.


Pune și cealaltă parte de pișcoturi și ornează (după gust și pricepere)cu frișcă sau ciocolată.


Eu am ornat cu frișcă.Să vă fie de folos!


 

TIPS-URI

1

Nu arde zahărul prea rău ,crema va deveni amară

2

Ai grijă la mâini când întorci cratița pentru a o tapeta cu zahăr.

3

Sare cât un vârf de cuțit

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu nes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

anca_rm 1

05.10.2016, 09:46

ce bun trebuie sa fie cu nes , minunat

adrianamocodean 1

05.10.2016, 19:32

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Anca