Tort cu ciocolata si capsuni raw

de antzuka in Torturi, 28 Feb 2010 | 8868 vizualizari

 

Cine nu si-ar dori sa manance un dulce fara sa il aiba pe constiinta?fara sa se ingrase?acest tort este potrivit stilului de viata raw si nu numai! Acest tort nu a suportat nici o coacere, este complet crud, deci si-a pastrat toti nutrientii!

 

INGREDIENTE

  • Blat(250 ml cana)
  • 3 cani nuca(hidratate peste noapte)
  • juma cana de curmale
  • 1 lg miere
  • jum cana de cacao
  • Crema
  • 1 avocado
  • 1 banana
  • 2 linguri miere
  • jum cana curmale fara samburi
  • jum cana cacao
  • 200 g capsuni
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni raw:

Blat

Nuca se hidrateaza cu o seara inainte!Se pune in putina apa si dimineata se clateste si se lasa sa se usuce de apa.Acest proces ajuta la macinarea mai fina a nucii la un gust mai fin si mai proaspat, astfel nucile sunt si mai usor de digerat!)
Nuca se pune in robotul de bucatarie, se marunteste, se adauga curmalele si restul de ingrediente(trebuie sa rezulte un aluat lipicios, conteaza foarte mult soiul de curmale, daca nu este indejuns de lipicios mai adaugati cateva curmale pana aluatul se leaga frumos)

Crema

Curmalele si mierea se proceseaza in robotul de bucatarie, se adauga avocadul, banana se mixeaza bine si se adauga restul de ingrediente cu exceptia capsunilor

Capsunele se taie felii subtiri si se dau deoparte

Ansamblarea

In tava se pune o folie alimentara transparenta, formam un strat de blat cu ajutorul mainilor, adaugam un strat de crema, jum din cant de capsuni, inca un blat si se rastoarna usor peste o farfurie, se adauga restul de crema, se orneaza cu capsuni si nuca de cocos dupa plac!
Se da la rece pentru min 30 min inainte de a fi servit!

 

TIPS-URI

1

Se foloseste o tava mica pentru cantitatea nu este mare

2

se poate face si cu zmeura, mure, visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni raw" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ANCA 1

06.03.2010, 20:36

suna bine

antzuka 1

07.03.2010, 15:51

oana da e super, anca merci, va pup

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 18:23

super, felicitari, bine ai venit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata pt toti bucatarasii