Tort de lamaie cu menta

de Ela68 in Torturi, 10 Oct 2012 | 10023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 230 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 280 gr faina
  • un praf de sare
  • Crema 1, peste blat
  • 4 lamai, suc+coaja
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 130 gr faina
  • vanilie, 1 pastaie
  • Crema2, peste crema 1
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • frunze de menta, un buchetel
  • 400 ml frisca
  • 6 foi gelatina
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie cu menta:

Blaturile :

Se amesteca unutul cu zaharul, se adauga apoi faina si sarea. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc partial doua blaturi timp de 20 minute la foc mediu ( 170 grade ) intr-o forma de 24 cm. 

Crema 1, peste blat

Lamaile se storc si se razuie de coaja. Ouale, zaharul,vanilia, coaja si razatura se amesteca si se adauga faina. Impartim compozitia in doua , o punem peste cele doua blaturi de biscuiti si coacem pe rand 30 minute (140 grade), la foc mic.

Crema 2, peste crema 1

Se amesteca galbenusurile, vanilia, zaharul si laptele si se pun la Bain-Marie pana se leaga. Adaugam menta spalata si tocata lasand-o 30-40 minute sa infuzeze, apoi o strecuram apasand bine pe frunze.

Hidratam gelatina, o topim 5-6 secunde la cuptorul cu microunde (sau la Bain-Marie , cum va este mai usor) si o adaugam cremei de menta.
Se bate frisca si se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciocolata After Eight tocata bucatele mai mari sau mai mici in functie de preferinte.

Asamblarea :

Se aseaza pe un platou unul dintre blaturile cu crema, apoi jumatate din crema de menta, al doilea blat si crema de menta ramasa.(blat, crema1, crema2, blat, crema1, crema 2 )

Ornam dupa inspiratie si dam la frigider 2-3 ore, dupa care se poate servi.

Reteta inspirata de pe blogul andreeachinesefood.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie cu menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de nuca si crema de ciocolata si lamaie