Tort parfe de ciocolata

de Doralinda in Torturi, 25 Ian 2013 | 6473 vizualizari

 

Mi s-a parut tare complicat acest tort, si am aruncat primul blat crezand ca am gresit, dar m-am inselat! A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet vanilie
  • 45 gr faina
  • 35 gr cacao
  • 40 gr amidon de porumb
  • 5 gr praf de copt
  • 100 ml coniac
  • Ptr parfe-ul de ciocolata :
  • 325 gr ciocolata ptr topit, de preferat cea neagra
  • 80 gr fulgi de ciocolata
  • 80 gr migdale
  • 800 ml smantana
  • Ptr glazura:
  • 125 gr ciocolata ptr topit
  • 100 ml smantana
  • 1 pliculet vanilie
  • 10 gr amidon de porumb
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort parfe de ciocolata:

Incepem cu blatul: amestecam cu mixerul ouale, zaharul si vanilia la o viteza mare, pana cand compozitia se dubleaza si se albeste putin. Oprim mixerul si adaugam faina, cacao, amidonul, coniacul si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Asezam intr-o tava hartie ptr copt si punem compozitia, dupa care o dam la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 45 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand se raceste, taiem felii pe orizontala (2 sau 3, depinde cat de mult s-a umflat).


Crema parfe: topim ciocolata in bain marie, batand cu mixerul in paralel smantana pana se ingroasa. Adaugam ciocolata topita, mixand la o viteza mica, apoi punem fulgii de ciocolata, si migdalele care au fost putin prajite intr-o tigaie si macinate la mixer, si amestecam pana devine omogena compozitia.


Glazura: punem smantana la fiert si imediat ce a inceput sa fiarba, punem amidonul si amestecam sa nu faca cocoloase. Luam craticioara de pe foc si punem vanilia si ciocolata sparta in bucati mici si aamestecam bine.


Ptr asamblare: e indicat sa folositi forma de tort in care ati copt blatul, puneti un rand din blat, apoi crema multa, iar blat si iar crema...lasati apoi la congelator ptr cel putin 5 ore. Imediat ce am scos tortul din congelator, punem glazura si lasam la frigider( in cazul in care o veti servi imediat, daca e ptr urmatoarea zi, pastrati-o in congelator)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Doralinda 1

27.01.2013, 11:03

Multumesc frumos gaby!

Anett 1

23.02.2013, 19:36

Arata super delicios!

Doralinda 1

23.02.2013, 20:16

Si este anett! Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan