5 retete mai neobisnuite cu castraveti verzi

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 23 Iun 2015, 17:36

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Consumul de castraveti verzi, proaspeti, nu murati, are foarte multe efecte benefice asupra sanatatii. In aceasta perioada a anului ii gasiti din abundenta in piete, deci aveti toate motivele sa profitati cat mai mult de ei, mai ales ca ii puteti incerca in tot felul de combinatii mai iesite din tipar. 

Mai jos puteti vedea cum sa faceti inghetata, supa sau limonada din castraveti. 

Salata de castraveti verzi cu ceapa si capsuni

 

Pentru aceasta salata se face un dressing din ulei, otet balsamic si mustar Dijon amestecat cu o lingura de menta taiata marunt. Sosul obtinut astfel se toarna peste capsunii, ceapa si castravetii taiati in semilune. Este atat de simplu si atat de iesit din comun, dar bun. 

Inghetata de castraveti cu menta 

Pentru a face inghetata de castraveti, va trebuie 150 de grame de zahar, un pahar de apa, o legatura de menta si 300 de grame de castraveti taiati cubulete.

In primul rand se pregateste siropul intr-o tigaie, la foc mic. Se amesteca zaharul cu apa si menta si se lasa pe foc pana se dizolva tot zaharul.

In timpul in care se raceste siropul, se baga castravetii in blender pana se obtine un amestec cat mai omogen. Se trece ametecul printr-o sita si se foloseste doar zeama, fara pulpa, peste care se adauga siropul. Pentru a nu se transforma intr-un cub solid de gheata, puteti sa mai adaugati un ou sau o lingura de votca sau gin. 

Se baga 4-6 ore la congelator.

Limonada cu castraveti

Pentru aceasta limonada foarte populara in Turcia, daca care la noi nu a prins atat de bine, castravetii se dau pe razatoare, se amesteca cu menta, zeama de lamaie si se amesteca bine intr-un mojar. Apoi, compozitia obtinuta se pune intr-un tifon si se stoarce bine intr-o carafa. 

Se fierb 1-2 litri de apa cu cateva liguri de zahar si zeama de la 2-3 lamai. Se raceste si se amesteca cu zeama din carafa  

"Frigarui"de mango picant cu castravete

Intr-o farfurie adanca se amesteca ulei de masline cu zeama de lime, ardei iute taiat marunt si sare. Feliile de mango si castravete se lasa la marinat in acest amestec timp de o ora. 

Apoi se pun pe bete de lemn, ca niste frigarui si se servesc ca aperitiv.

Supa crema de castraveti


Multi spun despre aceasta supa ca este extrem de racoritoare si perfecta pentru zilele insorite de vara. 

Nu i-am crezut pe cuvant si am incercat-o. Asa este! Va spunem aici cum se pregateste.

Sursa foto si articol: communitytable.com, dishingupthedirt.com, gourmandeinthekitchen.com, giverecipe.com, circusgardener.commilliemirepoix.wordpress.com

Comentarii (4)

23.06.2015, 17:45

interesant

23.06.2015, 17:51

Inedite combinatiile . Limonada cu castravete am mai servit . Era in carafe mari intr-un restaurant vienez in timp de vara . Serveai cat doreai , era din partea casei Se pare ca este foarte populara in Turcia si tarile arabe , combinatia fiind foarte racoritoare .

23.06.2015, 18:41

Am vazut diferite retete cu castraveti verzi, dar nu am incercat pana acum.. Imi surade ideea de salata cu capsuni si ceapa.. Poate si limonada

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!