5 retete mai neobisnuite cu castraveti verzi

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 23 Iun 2015, 17:36

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Consumul de castraveti verzi, proaspeti, nu murati, are foarte multe efecte benefice asupra sanatatii. In aceasta perioada a anului ii gasiti din abundenta in piete, deci aveti toate motivele sa profitati cat mai mult de ei, mai ales ca ii puteti incerca in tot felul de combinatii mai iesite din tipar. 

Mai jos puteti vedea cum sa faceti inghetata, supa sau limonada din castraveti. 

Salata de castraveti verzi cu ceapa si capsuni

 

Pentru aceasta salata se face un dressing din ulei, otet balsamic si mustar Dijon amestecat cu o lingura de menta taiata marunt. Sosul obtinut astfel se toarna peste capsunii, ceapa si castravetii taiati in semilune. Este atat de simplu si atat de iesit din comun, dar bun. 

Inghetata de castraveti cu menta 

Pentru a face inghetata de castraveti, va trebuie 150 de grame de zahar, un pahar de apa, o legatura de menta si 300 de grame de castraveti taiati cubulete.

In primul rand se pregateste siropul intr-o tigaie, la foc mic. Se amesteca zaharul cu apa si menta si se lasa pe foc pana se dizolva tot zaharul.

In timpul in care se raceste siropul, se baga castravetii in blender pana se obtine un amestec cat mai omogen. Se trece ametecul printr-o sita si se foloseste doar zeama, fara pulpa, peste care se adauga siropul. Pentru a nu se transforma intr-un cub solid de gheata, puteti sa mai adaugati un ou sau o lingura de votca sau gin. 

Se baga 4-6 ore la congelator.

Limonada cu castraveti

Pentru aceasta limonada foarte populara in Turcia, daca care la noi nu a prins atat de bine, castravetii se dau pe razatoare, se amesteca cu menta, zeama de lamaie si se amesteca bine intr-un mojar. Apoi, compozitia obtinuta se pune intr-un tifon si se stoarce bine intr-o carafa. 

Se fierb 1-2 litri de apa cu cateva liguri de zahar si zeama de la 2-3 lamai. Se raceste si se amesteca cu zeama din carafa  

"Frigarui"de mango picant cu castravete

Intr-o farfurie adanca se amesteca ulei de masline cu zeama de lime, ardei iute taiat marunt si sare. Feliile de mango si castravete se lasa la marinat in acest amestec timp de o ora. 

Apoi se pun pe bete de lemn, ca niste frigarui si se servesc ca aperitiv.

Supa crema de castraveti


Multi spun despre aceasta supa ca este extrem de racoritoare si perfecta pentru zilele insorite de vara. 

Nu i-am crezut pe cuvant si am incercat-o. Asa este! Va spunem aici cum se pregateste.

Sursa foto si articol: communitytable.com, dishingupthedirt.com, gourmandeinthekitchen.com, giverecipe.com, circusgardener.commilliemirepoix.wordpress.com

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (4)

23.06.2015, 17:45

interesant

23.06.2015, 17:51

Inedite combinatiile . Limonada cu castravete am mai servit . Era in carafe mari intr-un restaurant vienez in timp de vara . Serveai cat doreai , era din partea casei Se pare ca este foarte populara in Turcia si tarile arabe , combinatia fiind foarte racoritoare .

23.06.2015, 18:41

Am vazut diferite retete cu castraveti verzi, dar nu am incercat pana acum.. Imi surade ideea de salata cu capsuni si ceapa.. Poate si limonada

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47