Adevarul despre rosiile vopsite din comert - mancam rosii verzi

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 23 Aug 2016, 12:30

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Romanii se feresc de rosiile de sera si de cele de import, preferandu-le pe cele romanesti, crescute pe camp.

Insa, ceea ce nu stiu ei este ca, de cele mai multe ori, rosiile de camp (in 95% dintre cazuri) sunt culese cat sunt inca verzi, pentru ca fiecare zi pe care o petrec in camp reprezinta un risc, de a fi atacate de daunatori, de a se strica, de a fi mancate de animale, pot fi stricate de grindina etc.  

Asadar, rosiile sunt culese cat sunt verzi si trimise spre centrele de distributie. Cand un supermarket trebuie aprovizionat cu rosii, cei de la depozit iau rosiile verzi (care rezista foarte mult) si le baga intr-o "camera de gazare". Aici le expun la gaze precum dioxideul de carbon sau etilena - ambele sunt aprobate pentru consumul uman si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Aceste gaze declanseaza in rosii un proces de colorare. Acestea devin de culoare rosie, chiar daca nu sunt coapte. Practic, este ca si cand rosiile necoapte ar fi vopsite in rosu.

Acesta este si motivul pentru care rosiile din supermarket sunt tari si nu au acel gust dulce, placut, pe care-l au rosiile copate pe cale naturala. 

Sursa foto si articol: firstwefeast.com

Comentarii (1)

23.08.2016, 13:16

Stiam de la un roman stabilit in SUA ca occidentalii nu mananca rosii coapte.Am ajuns in randul lumii civilizate.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola