Afla mai multe despre ... porridge!

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 7 Noi 2011, 12:07

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Afla mai multe despre ... porridge!

De multe ori, in filmele britanice, sau chiar in cele americane, personajele consuma la micul dejun "porridge". Un preparat excelent pentru micul dejun. Dar ce este porridge-ul?
 
Ei bine, porridge-ul reprezinta, in principal, fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor. Deobicei, acest proces este foate rapid, si in 3-4 minute porridge-ul ar trebui sa fie gata.

Insa in multe natii, si chiar in Marea Britanie, leaganul porridge-ului, exista mai multe variante de porridge: de exemplu, multi prefera sa amestece fulgii de ovaz cu apa, nu cu lapte. Apoi, alti oameni prefera sa amestece cu laptele cald nu fulgii de ovaz, ci alte cereale, de tipul orezului, graului sau porumbului.

Clasic insa, traditional, porridgeul (care mai poarta denumirea si de oatmeal, oat = ovaz) reprezinta fulgi de ovaz amestecati pe foc cu lapte, timp de cateva minute. Depinde de preferinta fiecarei persoane ca forma finala sa fie mai lichida sau mai putin lichida, si atunci se adauga mai mult sai mai putin lapte.

Beneficiile de sanatate: Ovazul este plin de fibre, acestea fiind de un real ajutor impotriva factorilor care pot aduce cancerul in organism. Mic dejunurile bogate in fulgi de ovaz (ca si alte cereale integrale) au merituo de a reduce riscurile bolilor de inima. In fine, ovazul este o sursa excelenta de vitamina E, zinc, cupru, fier, mangan, proteine si magneziu.

Comentarii (2)

08.11.2011, 09:31

interesant articol

15.11.2011, 19:49

grozav de bun si merge in combinatie cu fructe uscate

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola