Alimente despre care nu stiai ca le poti congela

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 8 Dec 2016, 14:46

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

Cu totii folosim congelatorul pentru a depozita inghetata, carne, ardei copti, vinete si zarzavaturi.

Insa, exista multe alimente care pot fi bagate in congelator pentru a le prelungi termenul de valabilitate, unele la care nu v-ati fi gandit niciodata.

Iata cateva dintre acestea: 

Pastele fierte - de multe ori ni s-a intamplat sa fierbem mai multe paste decat era nevoie. Pana acum nu ne-a trecut prin cap ca solutia salvatoare, pentru a preveni risipa, este congelarea. 

Humusul sau fasolea batuta - sunt doua dintre preparatele care pot fi congelate si servite dupa decongelare, fara sa le fie alterat in vreun fel gustul. Ajuta sa puneti un strat de ulei deasupra lor inainte de congelare.

Ouale - cand aveti prea multe oua si va dati seama ca nu veti ajunge sa le folositi pe toate inainte ca termenul de valabilitate sa expire, congelati-le. Insa, ele nu trebuie congelate in coaja. Trebuie sparte, batute si puse intr-un recipient la congelator.

Avocado - pentru a nu se altera, odata ce l-ati decojit, puteti pune avocado la congelator.

Mezelurile - puteti prelungi termenul de valabilitate al mezelurilor daca le congelati. 

Ceapa - inainte de a taia ceapa, puteti s-o congelati, astfel nu veti mai plange atunci cand o veti taia. 

Branza - la fel ca si mezelurile, branza poaate fi congelata pentru a i se prelungi termenul de valabilitate.

Vinul - daca deschideti o sticla de vin, dar nu o veti bea pe toata, o puteti turna in tavita pentru cuburi de gheata si o bagati la congelator. Astfel puteti raci alte pahare cu vin cu cuburi de gheata din vin, care nu-l vor dilua, asa cum o fac cuburile de gheata din apa.  

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (6)

09.12.2016, 14:28

Eu am invatat de la soacra mea sa congelez untul.

11.12.2016, 13:12

Chiar interesant.

12.12.2016, 08:01

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de porc in vin la cuptor

de katty 5

ieri la 16:36

Prajitura din albusuri cu rom, pere si ciocolata

de katty 5

ieri la 16:15

Tarte de Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 15:59

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

pe 15.12 la 21:41