Amprenta vârstei

Postat de diaconta in Bucataras eFeminin pe 12 Apr 2013, 23:10

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Cred ca tuturor ni s-a întâmplat ca.odata cu trecerea anilor sa privim mai cu atenţie la imaginea reflectata în oglinda,ori la o fotografie mai recenta.Femeile fac asta cel mai adesea dar sunt si multi barbati care analizeaza trecerea timpului si amprenta lasata de acesta pe chipurile lor. Uneori putem fi multumiti de ceea ce înca vedem pe chipul nostru,alteori ne întristeaza ceea ce descoperim,poate un rid,poate un fir alb. Imi aduc aminte ca am plâns când am vazut primul rid al mamei mele.

Am realizat ca timpul e neiertator si trebuie sa ne îngrijim de corpul nostru.Chiar daca nu am fost înzestrati cu o frumusete de invidiat,cel putin sa fim sanatosi.

Unii avem privilegiul de-a avea o mostenire genetica buna,asa ca trecerea anilor nu lasa urme prea repede.Totusi chiar si o mostenire foarte buna trebuie pazita,nu avem dreptul s-o risipim.Suntem datori sa ne respectam propriul corp. E important ce vedem când ne privim în oglinda.Eu sunt convinza ca trairea noastra interioara,multumirea sufleteasca se reflecta cel mai mult pe chipul nostru.De aceea este foarte important sa ducem o viata echilibrata dar neaparat sa ne gasim si echilibrul interior. Cu trecerea anilor sper sa fiu mai înteleapta,mai cumpatata,ori mai curajoasa,curaj pentru toate provocarile vietii care sunt din ce în ce mai grele.Am zis „sper” pentru ca recunosc ca uneori ma las învinsa de valul timpului,n-am dorinta sa-i stau în cale.

E suficient sa ne debarasam de toate gândurile urâte,de resentimente si spaime inutile,de tot balastul ce ne încarca sufletul si mintea si vom vedea „stralucirea” chipului. Uneori ma sperii când trebuie sa-mi spun vârsta,sunt multi dar înca nu-i simt a fi asa de multi. Sigur ca si mediul în care traim,stilul de viata în tot ansamblul ei îsi spune cuvântul în felul în care aratam,aici de asemenea sta la îndemâna noastra sa facem schimbarile necesare. Uneori raspunsul nu este în creme miraculoase ori tratamente sofisticate,chiar daca indiscutabil acestea ajuta. Raspunsul este tot în stilul de viata si mai ales ….în farfurie. Astfel e important sa consumam alimente colorate care ne binedispun.Odata cu înaintarea în vârsta numarul antioxidantilor naturali care protejeaza pielea scad,de aceea avem nevoie de o alimentatie bogata în fructe si legume colorate,ele pot fi un adevarat scut împotriva ridurilor. Vom regasi în alimente nutrienti si antioxidanti care fac adevarate miracole,vitamina C (rosii si citrice),vitamina E (nuci si avocado),polifenoli(pudra de cacao),cuercitina(ceapa si broccoli),carotenoide (legume,în special morcovii si cartofii dulci).

Odata cu trecerea anilor si senzatia naturala de sete se reduce si astfel suntem expusi la deshidratare.Este foarte important sa consumam cât mai multe lichide,apa,sucuri naturale de fructe si legume,supe de tot felul. De asemenea musculatura se atrofiaza si nu mai ardem suficiente calorii,asa se explica si faptul ca ne îngrasam mai mult si rezultatul dietelor se lasa tot mai mult asteptat.In aceasta privinta ne ajuta foarte mult exercitiile fizice precum si o dieta echilibrata cu suficiente proteine. Proteinele ne protejeaza de oboseala,mentin stabil nivelul zaharului din sânge si ajuta la regenerarea celulelor. Sigur ca mai sunt si alti factori care influenteaza negativ aspectul nostru cum ar fi: noptile nedormite,oboseala,fumatul ori consumul excesiv de bauturi alcoolice sau cafea,stresul. Facând un rezumat,nu e chiar un efort supraomenesc sa ne pastram tineretea cât mai mult timp.

O alimentatie corecta,exercitiile fizice,renuntarea la obiceiurile nocive,pastrarea frumusetii interioare,gândirea pozitiva,fericirea si împlinirea,pot fi „liftingul” de care avem nevoie pentru a ne privi cu admiratie în oglinda,chiar si dupa trecerea anilor. Deocamdata privind în oglinda,am doar regretul ca am lasat sa treaca niste ani „goi”,dar sper ca-i voi putea recupera macar partial de-acum încolo.Inca ma simt confortabil cu vârsta,doar trebuie sa fac niste schimbari în stilul de viata.

Comentarii (33)

15.04.2013, 08:48

Padre,in primulr rand ma bucur ca ai revenit putin printre noi si in al doilea rand ma bucura trecerea pe la scrierea mea.
Ai dreptate in ceea ce spui.
Cred ca important este ,daca tot nu putem opri scurgerea timpului,sa traim frumos,sa devenim mai intelepti,dar si sa avem grija de sanatatea noastra cat inca nu-i tarziu.
Zi frumoasa la casa voastra,mai ales acum cand natura revine la viata si ne umple sufletul de frumos.

06.05.2013, 14:12

ca bine zici, Dia eu m-am lasat tare pe tanjeala, cum se zice si sper sa pot regasi ambitia sa imi revin, trebuieee!

06.05.2013, 15:07

Laura,fiecare avem momente cand ni se cam "falfaie" si obosim sa aratam mereu ca scoase din cutie.
Iar la tine e explicabil.Cu siguranta vei redeveni o mamica frumoasa si cocheta

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!