Articook despre "Picnicul traditional romanesc". Bonus, o galerie foto excelenta!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 16 Iun 2010, 00:35

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

 Nimic nu se compara cu o masa luata in aer liber, impreuna cu familia. Va recomand odata cu venirea verii acest traditional iesit "la iarba verde" specific noua, romanilor.

Cel din fotografiile de mai jos este unul foarte simplu, nu necesita bani multi si nici eforturi prea mari. De echipamentul pentru gratar nu avem nevoie sau orice alte unelte speciale, tocmai de aceea cred ca e la indemana oricui.

Daca doresti sa iei o masa in natura, puneti intr-o plasa 2 farfurii si un bol pentru salata {rosii, ridichi si ce mai preferi pt. o salata buna}, 1 cutit mare, condimente {sare+piper+ulei de masline}, o paine, slanina, ceapa verde, un flacon de apa, 2 prosoape mari si mere pentru desert.

Pregatirea focului e una simpla, cautati cateva pietre pe care le asezati in forma de cerc si adunati crengi uscate, asezati crengile cum se vede in imaginile de mai jos, nu e nevoie neaparat de hartie sau alte substante inflamabile ca sa aprindeti focul, trebuie doar sa puneti in centru niste crengute mai subtiri. Crengile gasite prin padure, pe care veti pune slanina la prajit, va trebui sa le ascutiti la un capat, cu un cutit, pe urma introduceti slanina {aveti grija sa nu o crestati prea adanc, astfel va sta mai mult pe bat, introduceti batul cat mai aproape de soric} tineti-o deasupra focului intorcand-o pe toate partile, astfel incat prajirea sa se faca uniform.

Cand incepeti sa tineti slanina deasupra focului, pregatiti si feliile de paine cu ceapa taiata marunt pe ele...din cand in cand treceti slanina deasupra feliilor de paine, ba chiar sa o lipiti de ea, astfel incat sa se prajeasca si ceapa putin de la caldura acumulata de slanina.

Sper ca v-am convins sa luati masa cat mai des in natura, fara prea mult efort. 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (7)

20.06.2010, 21:46

aaaah, ce s amai zic,imi zboara sufletul cand vad chemarea din pozele si descrierile tale!

29.06.2010, 23:52

superbe si reusite imagini

Ina

Ina
06.07.2010, 18:10

totul la superlativ

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50