Articook despre "Picnicul traditional romanesc". Bonus, o galerie foto excelenta!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 16 Iun 2010, 00:35

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

 Nimic nu se compara cu o masa luata in aer liber, impreuna cu familia. Va recomand odata cu venirea verii acest traditional iesit "la iarba verde" specific noua, romanilor.

Cel din fotografiile de mai jos este unul foarte simplu, nu necesita bani multi si nici eforturi prea mari. De echipamentul pentru gratar nu avem nevoie sau orice alte unelte speciale, tocmai de aceea cred ca e la indemana oricui.

Daca doresti sa iei o masa in natura, puneti intr-o plasa 2 farfurii si un bol pentru salata {rosii, ridichi si ce mai preferi pt. o salata buna}, 1 cutit mare, condimente {sare+piper+ulei de masline}, o paine, slanina, ceapa verde, un flacon de apa, 2 prosoape mari si mere pentru desert.

Pregatirea focului e una simpla, cautati cateva pietre pe care le asezati in forma de cerc si adunati crengi uscate, asezati crengile cum se vede in imaginile de mai jos, nu e nevoie neaparat de hartie sau alte substante inflamabile ca sa aprindeti focul, trebuie doar sa puneti in centru niste crengute mai subtiri. Crengile gasite prin padure, pe care veti pune slanina la prajit, va trebui sa le ascutiti la un capat, cu un cutit, pe urma introduceti slanina {aveti grija sa nu o crestati prea adanc, astfel va sta mai mult pe bat, introduceti batul cat mai aproape de soric} tineti-o deasupra focului intorcand-o pe toate partile, astfel incat prajirea sa se faca uniform.

Cand incepeti sa tineti slanina deasupra focului, pregatiti si feliile de paine cu ceapa taiata marunt pe ele...din cand in cand treceti slanina deasupra feliilor de paine, ba chiar sa o lipiti de ea, astfel incat sa se prajeasca si ceapa putin de la caldura acumulata de slanina.

Sper ca v-am convins sa luati masa cat mai des in natura, fara prea mult efort. 

Comentarii (7)

20.06.2010, 21:46

aaaah, ce s amai zic,imi zboara sufletul cand vad chemarea din pozele si descrierile tale!

29.06.2010, 23:52

superbe si reusite imagini

Ina

Ina
06.07.2010, 18:10

totul la superlativ

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!