Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume

Postat de RODIMUR in Cu de toate pe 4 Iun 2017, 21:37

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

 

 

Renumitul chef  bucătar francez, Paul Bocuse a creat, în 1987 concursul Bocuse d’Or, care-i poartă numele și care a împlinit, anul acesta 30 de ani de existență. Din 2 în 2 ani are loc la Sirha finala prestigiosului concurs gastronomic Bocuse d’Or. La această finală participă 24 de chefi bucătari care s-au calificat în preliminariile continentale ale concursului (Bocuse d’Or Europa, Bocuse d’Or Asia Pacifică, Bocuse d’Or America Latină), în selecții individuale, sau care vin prin Wild Cards.

Timp de două zile de competiții acești renumiți chefi bucătari dau ce-i mai bun în ei, pentru a câștiga cel mai râvnit trofeu al lumii gastronomice. Pentru această competiție, cei 24 de bucătari renumiți se pregătesc timp de câteva luni.

Concursul durează de fiecare dată nici mai mult, nici mai puțin decât 5 ore și 35 de minute, la finalul cărora fiecare va trebui să prezinte platoul și farfuria la care a lucrat pe teme impuse, de regulă carne de cea mai bună calitate, sau pește foarte proaspăt.

Pentru celebrarea celor 30 de ani de existență a competiției, în 2017  candidații au avut ca temă de platou "Poulet de Bresse aux crustacés" ("Pui de Bresse cu crustacee" - puiul de Bresse fiind o rasă franceză selecționată de păsări de curte) plecând de la renumita rețetă lyoneză "Pui cu raci". Pe tema farfuriei inedite, Bocuse  d’Or și-a propus să pună în evidență vegetalele, în ideea unei bucătării care să țină pasul cu timpul său. Așadar, candidații finalei din 2017 au trebuit să realizeze creații culinare 100% vegetale (fructe, legume, cereale, semințe…)

Bocuse d’Or, ca un adevărat laborator culinar al lumii a propus, în același timp,  prin această ultimă temă, dezbaterea unui subiect important din gastronomia actuală asupra locului pe care trebuie să-l ocupe vegetalele pe farfurie. Ani la rând ele au fost considerate doar niște garnituri care însoțeau felul principal de mâncare (din carne de diferite origini), iar acum problema care se pune este dacă vegetalele pot ocupa locul central în farfurie, dacă pot fi considerate, singure, un fel de mâncare, ca atare. Candidații au avut o lună de zile să-și imagineze și să creeze acest fel de mâncare, constituit numai din vegetale.

La finala Bocuse d’Or din 2017 au participat: Germania, China, Franța, Norvegia, Australia, Coreea de Sud, Guatemala, Olanda, Belgia, Danemarca, Ungaria, Singapore, Brazilia,  Estonia, Islanda, Suedia, Canada, Statele Unite, Japonia, Elveția, Chile, Finlanda, Maroc și Uruguay.

Laureații finalei Bocuse d’Or 2017 au fost:

medalia de aur – Statele Unite (Mathew Peters);

medalia de argint – Norvegia (Christopher William Davidsen);

medalia de bronz – Islanda (Viktor Andresson).

 

Pentru redactarea acestui articol m-am informat de pe site-ul www.bocusedor.com

Imaginile ilustrative sunt preluate tot de pe site-ul de mai sus, iar de pe www.youtube.com am preluat următorul clip, foarte interesant, cu finala competiției Bocuse d’Or

https://www.youtube.com/watch?v=VKl3gwc0w2M

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31