Care este reteta pentru prajitura pe care Andra i-o face doar lui Maruta

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 22 Dec 2016, 15:06

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Andra a marturisit intr-un interviu de acum 4 ani ca dulciurile sale preferate sunt prajiturile de casa facute in Ardeal, ea fiind nascuta in Campia Turzii. 

Ea a mai spus ca reteta care-i iese cel mai bine si pe care o face doar pentru sotul ei, Maruta, este prajitura Durerea. Andra a invatat s-o faca de la mama ei.

Un alt detaliu inedit ar fi ca la prepararea acestei prajituri, Andra foloseste un ciocan de batut snitele, pentru zdrobirea zaharului si a nucilor.

Iata si reteta, asa cum a spus-o vedeta: 

 “10 albusuri se bat spuma cu 300 gr de zahar tos, 300 gr nuca prajita si macinata si 4 linguri rase de faina. Se coc 4 foi pe dosul tavii, bine unsa cu grasime (unt, ulei sau grasime).

Crema: 10 galbenusuri se amesteca pe aburi cu 300 g zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte caldut, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu 2 pachete de unt. Se pune crema intre foile de bezea si se unge si ultima foaie intr-un strat subtire.


sursa foto: prajituria.ro

Glazura: Se caramelizeaza 250 g de zahar in care se adauga 200 g de nuci bucati. Se intinde pe un dog (fund de lemn) si se zdrobeste cu un ciocan de batut snitele. Aceasta glazura se toarna peste ultima foaie pusa. Pofta buna!”

Cine stie, poate vreti s-o faceti si voi pentru masa de Craciun :)

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (1)

27.12.2016, 12:45

Super!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA